Mitt i Vasastan

De tar en bit av Gotland till Vasastan

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Nu blir det crepes och galetter för hela slanten på Surbrunnsg­atan 39. Nästa helg öppnar kedjan som startade på Gotland för tolv år sedan i Vasastan.

2006 öppnade Creperie & Logi i anrika Strykjärns­huset i Visby på Gotland. Knappt tio år senare öppnade man ett andra ställe i en gammal brandstati­on i Åre.

Efter att ha letat lokaler i Stockholm i två år flyttar man nu in i Makais gamla lo- kaler på Surbrunnsg­atan 39.

– De andra ställena ligger ju i unika lokaler och vi ville hitta rätt ställe i Stockholm också. Surbrunnsg­atan har en speciell historia eftersom det fanns en surbrunn här förut som ska ha haft ett hälsogivan­de vatten, säger Jesper Olofsson, restaurang­chef.

På menyn finns crepes, ”söta lyxpannkak­or”, och galetter, den matigare varianten. Några populära varianter av de senare är bacon och kyckling, skagen med löjrom och chevreost med honung och mandel.

– Vi använder oss också av lokala produkter, som till exempel renskav i Åre och lamm på Gotland. I Stockholm blir det svårare eftersom det inte finns så många bondgårdar här men vi tänker oss att vi tar med en del av Gotland hit, säger Jesper Olofsson

Den 16 december siktar Creperie & Logi att öppna men dagen innan har man en liten smygöppnin­g för grannarna i huset. Tanken är att stället ska ha öppet varje dag från cirka 11 framöver, det är dock oklart om de har öppet på julafton i år.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? LYXPANNKAK­OR. Jesper Olofsson, restaurang­chef, och Edvin Warte, hans ”högra hand” ser fram emot att öppna Creperie & Logi Vasastan 16/12.
FOTO: MIMMI EPSTEIN LYXPANNKAK­OR. Jesper Olofsson, restaurang­chef, och Edvin Warte, hans ”högra hand” ser fram emot att öppna Creperie & Logi Vasastan 16/12.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden