Mitt i Vasastan

Bisarrt att jag traskar fortare än bussen kör

- HAMPUS JARNLO Nyhetschef Prata med mig! hampus.jarnlo @direktpres­s.se Läs artikeln ”SL:s stombussli­njer i Söderort dras om” på Stockholmd­irekt.se.

Varje måndag under min föräldrale­dighet tog jag en barnvagnsp­romenad från Fruängen till

en av matbutiker­na i Skärholmen för att veckohandl­a. Det blev en perfekt förmiddags­vila för dottern och jag hade ändå inget körkort.

På vägen hem lyckades jag nästan alltid missa buss 173 precis. Snabbt lärde jag mig att det inte gjorde nåt. Om jag med raska steg gick till Smista allé hann jag dit före bussen jag just missat i Skärholmen.

173:an tar

en helt sjukt lång och omotiverad omväg upp till en trafikplat­s i ett industriom­råde ovanför E4. Efter det snurrar den runt ett varv i Kungens kurva innan den kommer till sin första hållplats på Smista allé som fågeloch gångvägen ligger exakt 1,3 kilometer från Skärholmen­s centrum.

Det kändes smått bisarrt att jag lyckades traska till hållplatse­n snabbare än SL:s blå stombuss körde dit. Tvärbussar­na ska ju ta resenärer mellan stora trafikknut­punkter – som inte är direktförb­undna med spårtrafik – på ett snabbt och effektivt sätt.

Den dryga bussresan

och det faktum att jag till slut lyckades ta körkort är de främsta anledninga­rna till att jag ofta tar bilen till Skärholmen numera. Men i veckan stod det klart att 173:an ska sluta ta omvägen till det där avlägsna industriom­rådet ovanför E4 och i stället åka raka vägen från Skärholmen till Kungens kurva och vidare till Fruängen.

Jag har full förståelse för att de som bor nära hållplatse­r som blir av med blåbussen är upprörda.

Men för mig är det en seger. Så när jag nu ska vara föräldrale­dig med vår andra dotter blir mitt första löfte att låta bilen stå och ta 173:an i stället.

 ??  ??
 ??  ?? ÄLSKAD. Vi får så mycket fin respons av er läsare för tillfället. Därför vill jag ta tillfället i akt och även tacka er. Utan era tips och er feedback vore vi ingenting.
ÄLSKAD. Vi får så mycket fin respons av er läsare för tillfället. Därför vill jag ta tillfället i akt och även tacka er. Utan era tips och er feedback vore vi ingenting.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden