Mitt i Vasastan

Prisebelön­t krog för grillgilla­re på gång

- Josefine Thureson Kämpe

Årtstaberg­s prisade BBQ-krog ska öppna ytterliga en restaurang – i Vasastan.

Förra året skrev vår StockholmD­irekt om Årstakroge­n Brisket and friends som vunnit DN:s gulddrake för Stockholms bästa budgetkrog.

Nu har krögarna Ludvig Åström och Niklas Elshazly bestämt sig för att öppna en till restaurang i Vasastan, i närheten av Norra bantorget. Den här gången blir det en kvällsrest­uarang med fokus på BBQ och ”bra öl” och om allt går enligt plan kommer de kunna öppna i slutet av februari.

Krogen är känd för att sin Texas-stil. De serverar maten på en plastbrick­a och röker köttet länge. Recepten och rökteknike­rna har arbetats fram efter en inspiratio­nsresa till Texas och många timmars experiment­erande.

Texas till Stockholm

I Årstabergk­öket röks kött och fisk i äkta amerikansk­a rökar från Oklahoma på hickoryträ, som de importerar direkt från USA. Men de har också vegetarisk­a alternativ.

– Vi ville ta Texas-maten till Stockholm, med äkta hickory-rökt mat som vi rö- ker själva, sa kocken Niklas Elshazly till StockholmD­irekt när de slog upp portarna i Årstaberg 2016.

Krögarna sa redan förra året att de hoppades öppna fler restaurang­er i Stockholm, men var tydliga med att de inte tänker överge plåtskjule­t i Årstaberg, något som står fast.

För tillfället väntar krögarna på alkoholtil­lståndet, men lokalen är bestämd och kommer vara färdigreno­verad inom kort, berättar Ludvig Åström.

Exakt adress och datum går krögarna ut med i nästa vecka.

 ??  ??
 ??  ?? GRILLGILLA­RE. Niklas Elshazly och Ludvig Åström tänker inte lämna plåtskjule­t i Årstaberg i och med expansione­n i norr.
GRILLGILLA­RE. Niklas Elshazly och Ludvig Åström tänker inte lämna plåtskjule­t i Årstaberg i och med expansione­n i norr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden