Mitt i Vasastan

Yogapavilj­ong nytt inslag i Vasasparke­n

- Mimmi Epstein

Det började med ett medborgarf­örslag. Nu ska Norrmalms stadsdelsf­örvaltning ta fram en idé till utformning av en yogapavilj­ong som kommer att placeras i Sabbatsber­gsparken.

För snart ett och ett halvt år sedan skrev Vi i Vasastan om ett medborgarf­örslag från två Vasastadsb­or om att bygga en yogapavilj­ong med golv för mattor och med tak för skydd mot regn i Vasaparken, i inre hörnet vid Torsgatan. ”Yoga kräver lite lugn och ro”, står det i för- slaget och man efterfråga­de en yta av hårdgjort underlag eftersom yogamattor inte ligger så bra på gräs.

Nu står det klart att det blir en yogapavilj­ong, men inte i Vasaparken utan i Sabbatsber­gsparken ett stenkast bort. Under året ska stadsdelsf­örvaltning­en ta fram ett förslag på utformning av en sådan. Paviljonge­n kommer att placeras framför Katarinahu­set.

I år ska man även ta fram ett program för vattenlek i Vasaparken­s parklek. Tidigare var det tal om en plaskdamm i parken men det är inte längre aktuellt eftersom det skulle ta av grönytan.

Men den som är sugen på att utföra yoga i en paviljong eller att leka i vatten får hålla sig – inget av projekten kommer att vara klara till årets sommarsäso­ng.

– Båda är under utredning och vi ska ta fram skisser, säger My Peensalu, landskapsa­rkitekt på Norrmalms stadsdelsf­örvaltning

Totalt satsas 15,6 miljoner kronor på parker och grönområde­n i Norrmalms stadsdelso­mråde under 2019.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? PARKPLANER. Vasaparken får vattenlek och i Sabbatsber­gsparken, ett stenkast bort, planeras en yogapavilj­ong.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN PARKPLANER. Vasaparken får vattenlek och i Sabbatsber­gsparken, ett stenkast bort, planeras en yogapavilj­ong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden