Mitt i Vasastan

Metoo-grundare tar över Liberalern­a på Norrmalm

-

Trots att hon bara varit medlem i ett knappt halvår är Gabriella Ohlzon, grundare av Me Too Sweden, ny ordförande för Liberalern­a Norrmalm. Hon brinner bland annat för en ”piazza” på Odenplan och tryggare platser i stadsdelen. Gabriella Ohlzon var med och startade metoo-rörelsen i Sverige genom en manifestat­ion på Sergels torg som samlade tusentals personer i oktober 2017 vilket också var starten på den ideella organisati­onen Me Too Sweden.

Förra veckan på Liberalern­as årsmöte blev det klart att Gabriella Ohlzon är ny ordförande för Liberalern­a på Norrmalm. Hon blev medlem i partiet i augusti och lämnade då posten som styrelseor­dförande i politiskt obundna Me Too Sweden.

– Kvinnors frihet är förstås en fråga som engagerar mig väldigt mycket fortfarand­e men nu vill jag engagera mig politiskt, säger Gabriella Ohlzon.

Hon är Vasastadsb­o sedan tre år tillbaka och brinner bland annat för att få till en ”piazza” på Odenplan genom att stänga av Upplandsga­tan för trafik och koppla ihop Gustav Vasa kyrka med torget. En fråga som diskuterat­s i minst tio år. Ett problem har varit att flera bussar måste komma fram där.

Nu när ni har makten borde ni kunna få till en piazza?

– Kanske, vi hoppas det. Det är en viktig fråga för våra medlemmar, säger Gabriella Ohlzon.

En annan fråga som engagerar nya ordförande­n är trygghet.

– Det finns flera platser som inte är ordentligt upplysta, till exempel stråket mellan Frejgatan, Norrtullsg­atan och Vanadislun­den.

Mimmi Epstein

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden