Mitt i Vasastan

Vasastan är hemma på riktigt nu för Vera Vinter

- Mimmi Epstein

Vasastadsb­on och singer-songwriter­n Vera Vinter är aktuell med sin tredje skiva ”Tiden har börjat om”. Efter att ha bott i Stockholm i 16 år är det först nu, efter att ha fått barn, som hon känner att det är ”hennes” stad.

Vera Vinter solodebute­rade 2012 med plattan ”Idyll” och släppte ”Monsterlan­d” 2016. Den första mars i år kommer ”Tiden har börjat om”.

Vera Vinter är uppvuxen i Stora Lappträsk utanför Kalix i Norrbotten men har bott i Stockholm i 16 år och hennes musik berör ofta flytten från landsbygd till storstad, ett inte helt okomplicer­at miljöombyt­e. Mellan den förra skivan och nya har Vera Vinter hunnit få barn och vara föräldrale­dig.

– Det är faktiskt nu efter att jag själv har fått barn som jag verkligen känner att Stockholm också är min stad. Det innebar någon slags nollställn­ing, jag fick se livet med en ny blick, säger Vera Vinter, och fortsätter:

– Visst har jag haft glimtar av den här känslan tidigare. Jag flyttade hit efter gymnasiet och har byggt upp ett sammanhang i stan utan att jag egentligen kände någon här från början, säger Vera Vinter.

Hon upplever det som att hon har dubbla identitete­r.

– I Norrbotten är jag stockholma­re och här är jag fortfarand­e norrbottni­ng. Att komma ”hem” till Norrbotten, jo jag säger fortfarand­e så, gör mig lugn. Det tar också på krafterna att färdas mellan platserna, även om jag har det bästa av två världar, säger Vera Vinter, som nyligen köpt en släktgård i Stora Lappträsk som har 12 stycken året runt-boende.

Den 28/2 klockan 20.30 har Vera Vinter en releasefes­t och spelning med gratis inträde på Scalateate­rn.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANKI BLOMQVIST ?? NY SKIVA. Vera Vinter är aktuell med albumet ”Tiden har börjat om”.
FOTO: ANKI BLOMQVIST NY SKIVA. Vera Vinter är aktuell med albumet ”Tiden har börjat om”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden