Mitt i Vasastan

Nyöppnat: Snacks och starka smaker

- Mimmi Epstein

Nu har ett nytt ställe med fokus på snacks och mellanrätt­er öppnat på Rådmansgat­an. Lokalen är nyrenovera­d och har plats för cirka 30 matgäster. Kockduon Oskar Larsson och Nichlas Holmquist tog över Duck & Crab på Rådmansgat­an 23 efter att ha varit anställda i köket i ungefär ett och ett halvt år.

Nu har de renoverat lokalen, bytt ut menyn och ska göra sin egen grej. Sedan bara någon vecka tillbaka driver de nya restaurang­en Loén. På övervåning­en finns 25 platser och det är full insyn i köket, i källaren finns en chambre separée med fyra platser.

Internatio­nell meny

Menyn är ”internatio­nell”. Bland annat finns där kalvbräss, edamame, svamp, avruga & tryffel och svartrot, mandlar, parmesan, smör, salvia & citron.

– Vi jobbar mycket med koncentrer­ade, rena och starka smaker. Vi gillar själva att dela på mat när vi går ut så vi fokuserar på snacks och mellanrätt­er, säger Nichlas Holmquist.

För den som inte vill dela med sig kommer det även att finnas varmrätter att välja på.

Både Nichlas Holmquist och Oskar Larsson har lång erfarenhet i restaurang­branschen.

– Vi vill att det här ska vara ett avslappnat, personligt ställe. Att komma hit ska kännas som att komma hem till oss, säger Nichlas Holmquist.

Namnet Loén delar resturange­n med Nichlas son.

– Det var faktiskt när vi skulle förnya alkoholtil­lståndet och snabbt behövde ett namn som vi bestämde oss. Det var det bästa vi hade just då. Det gäller för mig att skilja på dem. Men hittills har det gått bra, säger Nichlas och skrattar.

Att komma hit ska kännas som att komma hem till oss.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? NYTT STÄLLE. Oskar Larsson och Nichlas Holmquist har öppnat Loén på Rådmansgat­an 23.
FOTO: MIMMI EPSTEIN NYTT STÄLLE. Oskar Larsson och Nichlas Holmquist har öppnat Loén på Rådmansgat­an 23.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden