Mitt i Vasastan

Protest mot skolflytt i Vasastan gav resultat

Föräldrapr­otesterna mot skolflytte­n för Karlbergs skolas treor har gett resultat. Nu kan de få gå i skolan närmare hemmet i höst. Men ännu är ingenting spikat.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Som vi tidigare berättat kan inte treorna gå kvar i Karlbergs skola till hösten.

I september fick de veta att barnen kunde stanna nästa läsår. Men strax innan jul kom ett nytt besked – barnen ska flyttas till paviljonge­r vid Sveaplan där Roslagstul­lsskolan byggs istället, två kilometer bort.

Den nya skolvägen skulle ta runt 30 minuter att gå för barnen och är en av de tyngst trafikerad­e i stan, nå- got som gör föräldrarn­a väldigt frustrerad­e. De har på eget bevåg tagit fram flera alternativ­a lokaler, bland annat har man tittat på Karlbergsv­ägen 77/Tomtebogat­an 42 som tidigare hyrts av Karlbergss­kolan. Det har utbildning­sförvaltni­ngen sagt blankt nej till, fram tills nu.

Skolplacer­ingsbeslut

I fredags kom skolplacer­ingsbeslut­en och de flesta elever har fått plats på nya Roslagstul­lsskolan, vilket i höst innebär paviljonge­rna. Men utbildning­sförvaltni­ngen säger samtidigt att man parallellt utreder om det ändå går att hyra lokalerna på Karlbergsv­ägen/Tomtebogat­an under nästa läsår. När jag pratade med dig för en månad sedan var detta inte aktuellt, vad har ändrats?

– Lokal- och elevplatsp­laneringen för Norrmalm är komplicera­d det pågår ett kontinuerl­igt arbete. Utifrån de synpunkter som inkommit så gör vi ett förnyat försök och utreder möjlighete­rna på en annan lokallösni­ng för blivande årskurs fyra på Karlbergss­kolan, säger Happy Hilmarsdot­tir, grundskole­chef på Norrmalm.

När kommer föräldrarn­a att få ett slutgiltig­t besked i den här frågan?

– Så fort vi har ytterligar­e mer informatio­n så kommer föräldrarn­a att få besked.

Fortsatt orolig

Marie Sparreus, en av de engagerade föräldrarn­a, är fortsatt orolig.

– Just nu är oron mycket stor då situatione­n är väldigt osäker. Men vi kämpar på för att barnens bästa ska vara i fokus och att de ska få gå kvar på Karlbergss­kolan, säger hon.

Vi kämpar på för att barnens bästa ska vara i fokus och att de ska få gå kvar på Karlbergss­kolan.

 ??  ?? SKOLFLYTT. Kämpar för att få gå i skolan närmare hemmet. Marie och Hilding Sparreus.
SKOLFLYTT. Kämpar för att få gå i skolan närmare hemmet. Marie och Hilding Sparreus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden