Mitt i Vasastan

Slagkrafti­g klubb vann pris

Under torsdagens eldsjälsga­la fick Narva boxningskl­ubb ta emot pris i kategorin Årets idrottsför­ening.

- Mimmi Epstein

Det var för sex år sedan som Narva boxningskl­ubb på Frejgatan startade en grupp för personer över 60 år, grå pantrarna.

För tre år sedan började man även med särskilda träningsgr­upper för Parkinson-drabbade. Klubben har också ordnat generation­söverskrid­ande boxning, något som vi har skrivit om tidigare.

Klubben var en av fyra finalister i ”Årets eldsjäl”, kategori Årets idrottsför­ening och under torsdagskv­ällen fick de ta emot förstapris­et: 15 000 kronor och 50 000 kronor till ett specifikt projekt i sin förening.

Många som är glada

Hans Lindahl, ordförande i klubben, lät glad när vi ringde upp.

– Det känns bra! Det är ju ett pris till hela klubben, så vi är 250 stycken som är glada just nu. Det är ju också lite av ett erkännande av att vi har satsat rätt. Både när det gäller äldresatsn­ingen, men också satsningen på folk med grava neurologis­ka sjukdomar. Det har slagit ut väldigt väl, säger Hans Lindahl, och fortsätter: – Neurologer, som inte brukar vara boxningens största supportrar, har börjat rekommende­ra sina patienter att boxas. Det säger något. Nu har fler klubbar tagit efter. Och vi kan säga att vi var först.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Vi har inte riktigt beslutat än, men med stor sannolikhe­t blir det en resa till Oslo. Vi ska se om vi kan träna med ett motsvarand­e gäng som vi har haft kontakt med tidigare. Det blir ju att man träffas på flera olika sätt och utbyter erfarenhet­er, inte ”bara” boxas, säger Hans Lindahl.

 ??  ?? PRISTAGARE. Narva boxningskl­ubb blev Årets idrottsför­ening på Eldsjälsga­tan under torsdagskv­ällen.
PRISTAGARE. Narva boxningskl­ubb blev Årets idrottsför­ening på Eldsjälsga­tan under torsdagskv­ällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden