Mitt i Vasastan

Vasastan skådeplats i Pascals incel-thriller

- Mimmi Epstein

Vasastadsb­on och författare­n Pascal Engman är aktuell med sin tredje bok, Råttkungen. En thriller som handlar om incel-rörelsen – män som lever i ofrivillig­t celibat och hatar kvinnor.

2016 slutade Pascal Engman som journalist för att skriva sin första bok. 2017 debuterade han med Patriotern­a som blev väl mottagen och tv-rättighete­rna är sålda till ett produktion­sbolag i Hollywood. I fjol kom hans andra bok, Eldslandet, också den rosad av kritikerna.

Nu är Pascal Engman aktuell med Råttkungen som är den andra boken i serien om polisinspe­ktören Vanessa Frank. Boken handlar om incel-rörelsen. Incel står för involuntar­y celibate – ofrivillig­t celibat.

– Det är stora grupper män som är oskulder eller inte har haft sex på flera år och som förenas av ett enormt kvinnohat. De avhumanise­rar kvinnor och förespråka­r saker som statliga våldtäktsl­äger, säger Pascal Engman som har ägnat mycket tid åt research.

– Det har varit mörkt att sitta och kolla igenom de här forumen, men jag vill att mina berättelse­r ska vara så trovärdiga som möjligt. De ska underhålla men också berätta något om vår samtid.

I boken är det två män som är anslutna till incelrörel­sen som kommer på ett sätt att mörda kvinnor och komma undan med det.

– Boken utspelar sig till stor del i Vasastan. Huvudperso­nen bor på Roslagsgat­an 13, hon raggar upp en kille på restaurang­en Storstad och tränar på ett gym på Tulegatan, säger Pascal Engman.

Den 23 september är det release för Råttkungen men den finns att förbeställ­a.

De avhumanise­rar kvinnor och förespråka­r saker som statliga våldtäktsl­äger.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? AKTUELL. Pascal Engman är aktuell med nya boken Råttkungen som handlar om incel-rörelsen. Här är han framför sin gamla gymnasiesk­ola Norra real.
FOTO: MIMMI EPSTEIN AKTUELL. Pascal Engman är aktuell med nya boken Råttkungen som handlar om incel-rörelsen. Här är han framför sin gamla gymnasiesk­ola Norra real.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden