Mitt i Vasastan

”Det handlar om hur man uppför sig, hur man visar respekt för andra”

-

Han gjorde ingenting, hade kopplet gått sönder hade hunden bitit mig.

För ett par månader sedan cyklade jag hem sent på kvällen. Utanför mitt hus stod en kvinna med sin stora pitbull och den skällde på mig och gjorde utfall men hon gjorde absolut ingenting utan höll bara i kopplet.

Idag hände samma incident fast med en äldre man som hade sin ännu större pitbull i koppel. Jag cyklade förbi på cykelbanan, den gjorde utfall och ägaren höll krampaktig­t fast i kopplet. Samma sak: han gjorde ingenting, hade kopplet gått sönder hade hunden bitit mig.

Jag undrar hur långt det ska gå med hundägare som inte har disciplin på sina hundar? Det är bara en tidsfråga innan hundarna biter nån och får sen avlivas vilket är otroligt tragiskt, det är aldrig fel på hunden utan på ägaren.

Jag tycker att det ska vara körkort på att ha hund. Man måste fostra den och visa vem som är ledare så att inte hunden är den som känner att den ska försvara sin ägare. Jag skriver denna insändare för att jag älskar hundar och inte vill att dom ska avlivas på grund av dåliga ägare. Dessa hundägare verkar skaffa hundarna för beskydd vilket drabbar oss runtomkrin­g.

Jag mejlade länsstyrel­sen och fick ett luddigt svar. Antingen måste man ha namn och adress till ägaren och då måste i princip djuret vara mycket dåligt omhänderta­get för att de ska agera. Eller så måste man vänta på att bli biten, och ringa polisen.

Jag ser allt fler hysteriska hundar som skäller och hoppar medan ägarna går som zombies efter dom. Vill vi ha det så?

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KÖRKORTSKR­AV. Ja eller nej?
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KÖRKORTSKR­AV. Ja eller nej?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden