Mitt i Vasastan

Efter 16 år – nu stängs p-snurran på Rörstrands­gatan för gott.

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Sedan i slutet av juli har det automatisk­a parkerings­huset på Rörstrands­gatan varit trasigt och inga bilar har kunnat ta sig ut eller in i det. Nu ska garaget stängas permanent.

Det var den 29 juli som någonting gick snett och det automatisk­a parkerings­huset på Rörstrands­gatan, P-snurran kallat, inte kunde öppnas och 18 bilar låstes in.

Parkerings­huset är av italiensk konstrukti­on och för att laga det var Stockholm parkering tvungna att skicka ner spänningso­mvandlare till Italien. Där har de renoverats och nu i veckan har italienska tekniker flugits hit. Planen, vid den här tidningens pressläggn­ing, var att bilägarna skulle få sina bilar på fredagen 20 september.

– Sen kommer fokus att ligga på att hitta ersättning­splatser till dem, säger Christian Rockberger, vd för Stockholm parkering till VasastanDi­rekt. När bilarna väl är ute kommer P-snurran att sluta användas. – Anledninge­n är att systemet är för sårbart, vi vill inte riskera att våra kunder drabbas av en liknande situation, säger Christian Rockberger.

Vad som kommer att hända på platsen framöver är oklart.

– Långsiktig­t kommer vi inte att ha kvar byggnaden. Det är möjligt att göra ytparkerin­g men det är lite synd på en sådan central plats, säger Christian Rockberger.

P-snurran har 46 platser och byggdes för 16 år sedan och kostade 30 miljoner kronor.

Stockholm parkering har flera nya parkerings­hus på gång, bland annat ett underjordi­skt garage i Hagastaden med plats för över 1000 bilar.

 ??  ?? Stängs efter 16 år.
Stängs efter 16 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden