Mitt i Vasastan

Klassiska kaféet smygöppnar efter totalrenov­eringen

- Patrik Wirén

Det har snart gått fyra månader sedan Sturekatte­n stängde. Men snart öppnas dörrarna till det anrika kaféet igen.

– Är det stängt?

En besviken och oroad kafégäst möts av en låst dörr i entrén till Sturekatte­n på Riddargata­n 4 och undrar vad som står på. Inte har väl det långlivade kaféet som serverat bakverk och kaffe sedan 1924 lagt ned? Marc Ackrame, som driver Sturekatte­n sedan 2012, kan lugna både henne och läsare som hört av sig med samma fråga.

– Vi har haft stängt sedan midsommar på grund av en omfattande renovering. Men folk kommer känna igen sig, vi har verkligen försökt behålla ställets själ, lovar han och tillägger att de hoppas kunna öppna igen redan på måndag eller tisdag.

– Det blir lite som en smygöppnin­g innan den

Men folk kommer känna igen sig, vi har verkligen försökt behålla ställets själ.

stora premiären senare i höst, avslöjar han.

Marc Ackrame visar runt i lokalerna där det pågår febril aktivitet i alla rum. Väggar har målats om, kaklats eller tapetserat­s och personalen har fått nya rum. Dessutom har stenoch trägolv, som tidigare gömts under heltäckand­e mattor, fått nytt liv och lyfts fram.

– Vi har reparerat och förbättrat det som gick och lagt nytt golv i samma stil där det inte var möjligt att rädda det gamla. Hela Sturekatte­n har förbättrat­s. Till och med lampknappa­rna har finputsats, förklarar han.

 ?? FOTO: PATRIK WIRÉN ?? TOTALRENOV­ERING. Marc Ackrame hoppas kunna öppna igen redan till helgen.
FOTO: PATRIK WIRÉN TOTALRENOV­ERING. Marc Ackrame hoppas kunna öppna igen redan till helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden