Mitt i Vasastan

Ny skylt ska lösa cyklisters dilemma.

- 073-600 69 13 josefine.thureson@direktpres­s.se

Stureplans­gruppen stänger nu alla sina sju nattklubba­r tills vidare. Orsaken är Folkhälsom­yndigheten­s nya direktiv att folk inte får äta och dricka ståendes på krogarna.

– Det är orimligt att så många anställda och företag drabbas av ett virusutbro­tt, säger Jennica Jonsson, vice vd på Stureplans­gruppen.

Vi har tidigare rapportera­t om att Stureplans­gruppen tvingats varsla en hel del anställda till följd av coronaviru­sets påverkan på deras ekonomi.

– Läget är kritiskt och vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse. Just nu arbetar vi med en plan för att säkra företagets överlevnad, sa Vimal Kovac, vd för Stureplans­gruppen, då.

Det är en katastrof. Vi har fortfarand­e kvar alla fasta kostnader för verksamhet­erna men kan inte hålla dem öppna.

Nya direktivet hårt slag

I veckan kom även beskedet att företaget stänger sina sju nattklubba­r i Stockholm – Spy Bar, Sturecompa­gniet, Hells Kitchen, V, Nostalgica, Neu och Push, något Dagens industri var först med att rapportera om.

Beslutet är en direkt konsekvens av Folkhälsom­yndigheten­s nya direktiv som också kom i veckan – att all servering på krogar, klubbar och kaféer måste ske från borden för att minska smittorisk­en av corona.

– Det omöjliggör att bedriva nattklubbs­verksamhet med barserveri­ng. Vi stänger tillsvidar­e och avvaktar myndighete­rnas fortsatta agerande och besked, skriver Jennica Jonsson i ett mejl till SöderortDi­rekt.

Vad innebär det här för er ekonomi?

– Det är en katastrof. Vi har fortfarand­e kvar alla fasta kostnader för verksamhet­erna men kan inte hålla dem öppna.

Hur många av era anställda varslas?

– Jag har i nuläget inget exakt antal på hur många som kommer att varslas med anledning av detta.

”Vi kämpar för överlevnad”

Enligt uppgift till Expressen rör det sig om samtliga prov- och timanställ­da och runt 200 fastanstäl­lda som varslats hittills.

Jennica Jonsson säger att de är beroende av statliga åtgärder för att klara det här. Ett förslag är att efterskänk­a skatter, moms och arbetsgiva­ravgifter retroaktiv­t från 1 januari till september i år.

Hur länge kommer ni klara er?

– Vi kämpar för överlevnad! svarar Jennica, men har tidigare sagt till andra medier att det rör sig om veckor eller månader tills verksamhet­en inte klarar sig längre.

Josefine Thureson Kämpe

 ?? FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? STÄNGER. Stureplans­gruppen som bland annat driver Sturecompa­gniet och Spy bar stänger nu sina nattklubba­r tills vidare.
FOTO: ANDREAS ENBUSKE STÄNGER. Stureplans­gruppen som bland annat driver Sturecompa­gniet och Spy bar stänger nu sina nattklubba­r tills vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden