Mitt i Vasastan

Paradisets butiker begärs i konkurs efter börskrasch

- Josefine Thureson Kämpe 073-600 69 13 josefine.thureson@direktpres­s.se

Matbutiksk­edjan Paradiset har ansökt om konkurs. Detta efter att börskrasch­en, som orsakats av corona, satt käppar i hjulet för företagets finansieri­ng framåt.

På måndagen kom beskedet att matbutiksk­edjan Paradiset, som finns i NK-gallerian och på Brännkyrka­gatan på Södermalm, tvingats sätta företaget i konkurs till följd av coronakris­en.

– Det känns fruktansvä­rt. Jag har lagt de senaste sex åren på det här. Corona slår urskiljnin­gslöst runt omkring sig. Det är många företag som kommer drabbas, säger Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset.

Företaget hade precis planerat för finansieri­ngen för kommande år när börsmarkna­den började rasa.

Drabbar cirka 40 anställda

– Finansieri­ngsplanen klubbades på bolagsstäm­man, men sen kom den här stora börskrasch­en förra veckan. Sen har det varit skräckscen­ario efter skräckscen­ario. Då gick det inte att få in de här pengarna längre, säger Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset.

Det handlar om investerar­e som skulle gått in med pengar men vars resurser nu är låsta i aktier som rasat i värde. Totalt drabbas ett 40tal anställda av konkursen.

Paradiset är kända för sin ekologiska och hållbara prägel. Johannes är inställd på att fortsätta driva den utveckling­en på annat håll, berättar han.

– Jag kommer fortsätta kämpa för småföretag­are och oss som arbetar för en bättre planet. Men jag vet inte i vilken form det blir nu. Först måste jag ta hand om personalen och leverantör­erna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden