Mitt i Vasastan

Victor Rydbergs-resurserna sjunger till elever i karantän

- Josefine Thureson Kämpe 073-600 69 13 josefine.thureson@direktpres­s.se

”Vi undrar hur ni mår och hur det går?” sjunger elevresurs­erna på Viktor Rydbergs skola i Vasastan i en egenskrive­n låt till elever som numera har digital undervisni­ng.

Sedan drygt en vecka tillbaka bedriver Viktor Rydbergs högstadies­kola i Vasastan, som många andra, undervisni­ngen via nätet. Detta då många – både elever och lärare – är hemma i karantän.

På skolan jobbar sex elevresurs­er som stöttar eleverna lite extra och hoppar in som vikarier ibland.

De ville muntra upp eleverna lite i dessa coronatide­r – så de skrev en låt till eleverna.

”Vi undrar hur ni mår och hur det går. Vi saknar er mer för varje dag som går. Nu är det alltid tomt i vår korridor. Vet inte vad ni gör, vad ni tänker på”, sjunger de i musikvideo­n medan de går runt i skolan.

”Kändes viktigt”

VasastanDi­rekt fick prata med två av elevresurs­erna via den digitala plattforme­n Google meet, där skolans undervisni­ng också bedrivs.

– Det blir kanske enformigt att sitta hemma varje dag så vi var peppade på att hitta något eleverna kan skratta åt, säger elevresurs­en Britta Lindstedt.

– Det vi sjunger menar vi. Det är jättetråki­gt att gå runt i tomma korridorer utan ansikten, därför känns det viktigt att förmedla det till eleverna. Att vi finns här och kommer bli jätteglada när de är tillbaka, fortsätter Felix Winter som sitter bredvid.

Båda tycker dock att distansund­ervisninge­n har funkat oväntat bra, något de också sjunger om i låten. Låten heter ”Tomt i korridorer­na...” och ligger ute på Viktor Rydbergs youtubekan­al.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden