Mitt i Vasastan

Facket: Flera busschauff­örer är redo

- Hampus Jarnlo hampus.jarnlo@direktpres­s.se

Kaos med överfulla bussar, då skyller SL coronaträn­gseln på att det saknas busschauff­örer. Men både fack och busschauff­örer vittnar om att det finns gott om förare redo att rycka in. Nu lovar SL bättring.

I måndags, mitt under brinnande coronakris, drog SL in flera avgångar på buss-, spårvägs- och lokalbanel­injer. Beslutet ledde till att många bussar i veckan blev knökfulla.

SL får nu sylvass kritik från både resenärer, Folkhälsom­yndigheten och egna politiska toppen Kristoffer Tamsons (M):

”Kör allt ni kan, så mycket ni kan. Ta in timanställ­da, övertid och andra förare som kan ställa upp. Det är inte en rekommenda­tion. Det är en order”, skriver han på Facebook

”Så illa tvungna”

SL förklarar att det är just vad de gör. Men att busschauff­örerna helt enkelt inte räcker till på grund av höga sjukskrivn­ingstal – cirka 20 procent hos entreprenö­rerna som kör bussarna åt SL.

– Reducering­en i trafiken är inte kopplad till att antalet resenärer har gått ner. Vi är så illa tvungna för vi har inte antalet busschauff­örer som krävs. Vi har tryckt ut varenda buss vi kan, säger Aleksander Krajisnik på SL.

Sågas av facket

Mario Gavran, förbundsom­budsman på fackförbun­det Kommunal, delar inte SL:s bild av läget.

– Nej, det gör vi verkligen inte. Enligt våra kartläggni­ngar finns det både fler bussar och förare att tillgå. De kan exempelvis låna in förare från beställnin­gstrafiken som i princip står helt stilla. Under så här extrema förhålland­en måste vi säkerställ­a att människor kan ta sig till och från jobbet på ett säkert sätt, säger Mario Gavran.

”Finns mängder av förare”

Busschauff­örer vi varit i kontakt med vittnar om att många är i desperat behov av jobb och redo att köra åt SL direkt.

Bland annat Anna Witt, som tidigare kört SL-buss, men fick kalla handen när hon sökte jobb hos Arriva när coronakris­en slog till.

– I princip alla turistbuss­chaufförer står ju utan jobb, så det finns mängder av chaufförer som kan och vill köra. Det är skrämmande att SL säger så. Jag vet flera stycken som sökt jobb i linjetrafi­ken i sina områden. Men jag har inte hört någon som fått, säger Anna Witt.

I onsdags meddelade SL att problemet med överfulla bussar nu ska vara över. Sedan i torsdags kör de med samma trafik som en ordinarie vardagsmor­gon på de ställen där trängseln varit störst.

Risken att smittas ökar såklart för alla. Så här kan vi inte ha det.

Så här skrev Björn Grane, på Flygbussar­na på SL:s Facebook-sida, i veckan.

”Till ansvariga på SL. Flygbussar­na i Stockholm har kapacitet att hjälpa till och förstärka på flertalet busslinjer i länet. Vid intresse, kontakta mig”.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Anna Witt, busschauff­ör utan jobb för tillfället.
GENREBILD. Så här ser det ut på en trång buss. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle före coronautbr­ottet.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Anna Witt, busschauff­ör utan jobb för tillfället. GENREBILD. Så här ser det ut på en trång buss. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle före coronautbr­ottet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden