Mitt i Vasastan

”Enligt honom är det jag som är en ’jävla idiot’.”

- Jag själv blev Johnny

En person som svarade på min insändare, om alla hetsiga cyklister, skrev att jag missade säkerhetsa­spekten, tro mig, jag missade inte den. Jag la vikten vid den stressade situation som råder på Stockholms gator. Skulle jag tagit med hur säkerheten påverkas av detta hade jag fått lov att skiva en roman!

Häromdagen såg jag en kille som cyklade på trottoaren samtidigt som det kom en förskolegr­upp på led. Han cyklade vid sidan av dom men tänk om någon av dessa barn hade tagit ett steg åt sidan. Ett liv förstört för kanske både barnet dess föräldrar och för cyklisten som måste leva med detta.

pååkt av en kille som cyklade på trottoaren där jag kom gående i sakta mak. Jag är rätt stor så det blev tvärstopp för cyklisten men han blev väldigt förnärmad när jag påpekade det olämpliga i det hela. Jag sa vid ett tillfälle till en kille som just bränt förbi rödljus att det var 1500 spänn i böter och han svarade ”du det har jag råd med!”

Från mitt fönster såg jag en tjej bli påkörd av en taxi när hon cyklade mot trafiken och taxin inte hade en chans att hinna stanna. Hennes cykel såg ut som en åtta men gudskelov klarade hon sig oskadd men nog skällde hon på den stackars taxichauff­ören fast det helt och hållet var hennes eget fel.

Jag skulle kunna fylla många många sidor med liknande episoder och alla dom på grund av stress och nonchalans så jag valde som sagt att inte ta med säkerhetsa­spekten i min tidigare insändare.

 ??  ?? Ur ÖstermalmD­irekt den 21 mars.
Ur ÖstermalmD­irekt den 21 mars.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden