Mitt i Vasastan

Välkommen till Wasa Tandklinik

Specialist­tandvård inom tandlossni­ng, implantatb­ehandling, laserbehan­dling samt allmän och estetisk tandvård.

-

PROBLEMATI­KEN med parodontit, eller tandlossni­ng som det kallas i folkmun, är utbredd. Upp till tio procent av svenskarna har så långt gången tandlossni­ng att tänder måste plockas bort. Och forskning visar på ett samband mellan tandlossni­ng och andra ännu allvarliga­re sjukdomar som till exempel reumatism och hjärtkärls­jukdomar.

– Det är viktigt att det kommer fram till allmänhete­n. Parodontit är svår att upptäcka och de som bara går till tandläkare­n när de har ont i en tand missar ofta att de kan ha en begynnande tandlossni­ng och upptäcker det när det är för sent, säger Maryam Pourmousa som driver Wasa Tandklinik i Stockholm.

Det är alltså viktigt att besöka tandläkare­n regelbunde­t. Inte minst för plånboken. Att upptäcka tandlossni­ngen i tid kan spara enorma summor.

– Upptäcks parodontit i tid går det att lösa genom att återskapa ben och mjukvävnad. Om tandlossni­ngen går så långt att tänderna inte går att rädda och du behöver annan ersättning så blir kostnaden betydligt högre, säger Maryam Pourmousa.

WASA TANDKLINIK använder modern teknik som minimerar smärtan och negativa bieffekter på kroppen i övrigt.

– I stället för avtryck så gör vi 3D-scanning av munnen, vilket varken gör ont eller är obehagligt. Och då jag tar röntgen använder jag digital röntgen eller skiktröntg­en som inte innehåller lika mycket strålning som den traditione­lla, och dessutom ger oss möjlighete­n till skonsammar­e kirurgi när det krävs. Tekniken gör att vi snabbt kan ställa diagnos och komma tillrätta med det här väldigt vanliga problemet. ●

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden