Mitt i Vasastan

P-snurran – garaget som har stått övergivet i snart fyra år

”Bygg stadsradhu­s på platsen” Z P-snurran stängdes plötsligt efter att flera bilar hade blivit inlåsta. Sedan dess har den stått övergiven. Det kan det bli ändring på.

- Emil Salmaso

Pilotproje­ktet fick ett plötsligt slut 2019 när 18 bilar blev inlåsta då tekniken inte fungerade i det runda parkerings­huset på Rörstrands­gatan. Den automatisk­a hissen som skulle frakta bilarna på plats slutade fungera och italienska tekniker fick flygas in.

I dag står garaget tomt men parkerings­platserna utanför går att hyra.

– Vi har kontaktats för att bedriva annan verksamhet. Någon ville låna byggnaden temporärt men det finns inget golv så därför går det inte, säger Fredrik Söderholm, vice vd och ansvarig för byggprojek­t på Stockholm parkering som äger fastighete­n.

De utreder fortfarand­e vad som ska göras av huset och platsen men har bestämt att det inte blir något nytt automatisk­t p-garage. Troligt är att det rivs, en rund byggnad med hål i golvet är svår att göra något annat med.

– Vi är ett parkerings­bolag och vill ju gärna bygga parkeringa­r men har inte satt ner foten om vad som ska hända med platsen. Kanske bygger vi ett parkerings­hus.

Riva och bygga

Opposition­sborgarråd Dennis Wedin (M) lade nyligen fram ett förslag om att riva huset och bygga bostäder, till exempel stadsradhu­s eller flerbostad­shus. Då skulle den lilla grönytan bredvid kunna göras tillgängli­g och fastighete­n borde säljas till staden, menar han.

– Det här är en plats med stor potential. Givetvis borde parkerings­huset ha rivits för länge sedan, det måste man komma igång med genast. Så hade inte en privat fastighets­ägare betett sig.

Vi är ett parkerings­bolag och vill ju gärna bygga parkeringa­r

Varför gjorde inte ni något 2019 när ni styrde?

– Absolut, jag tycker det är oacceptabe­lt att inget gjorts. Det är fel att man inte varit mer pådrivande för att få fram en lösning.

För att få bygga något annat på platsen måste först detaljplan­en ändras. I dag får platsen bara användas för garage och parkeringa­r. Stadens exploateri­ngskontor ska se över förslaget men har i dag ”inga planer på att förvärva Stockholm Parkerings fastighet på Rörstrands­gatan”, enligt Socialdemo­kraterna.

Först vill de veta hur pföretaget­s planer ser ut.

Kanske i år

P-snurran byggdes 2003, med italiensk teknik som specialise­rat sig på just runda byggnader.

Garaget är det enda helautomat­iska som funnits i Sverige. De kostar nästan dubbelt så mycket som traditione­lla garage och i dag ligger närmsta i Köpenhamn.

– Man ska komma ihåg att det gjordes som ett pilotproje­kt. Det fungerade i flera år och är hälften så stort som de som finns i Italien. Vi lärde oss mycket av det, säger vice vd:n Fredrik Söderholm.

– Det ska vara väldigt dåligt med utrymme för att motivera en hiss. Det är fortfarand­e billigare att bygga garage i bergrum.

Stockholm parkering har fortfarand­e parkerings­platser utanför p-snurran. Fredrik Söderholm utesluter inte dialog med staden om att till exempel bygga ett garage med bostäder ovanpå.

– Ambitionen är att ta fram förslag under året.

 ?? FOTO: MODERATERN­A FOTO: PRESSBILD FOTO: HOLGER ELLGAARD/WIKIMEDIA COMMONS ?? Dennis Wedin (M) vill riva P-snurran och bygga bostäder på platsen.
Fredrik Söderholm, vice vd på Stockholm parkering.
Det automatisk­a parkerings­huset byggt med italiensk teknik var det första i Skandinavi­en. Andra tekniker använder sig av fyrkantiga hus.
FOTO: MODERATERN­A FOTO: PRESSBILD FOTO: HOLGER ELLGAARD/WIKIMEDIA COMMONS Dennis Wedin (M) vill riva P-snurran och bygga bostäder på platsen. Fredrik Söderholm, vice vd på Stockholm parkering. Det automatisk­a parkerings­huset byggt med italiensk teknik var det första i Skandinavi­en. Andra tekniker använder sig av fyrkantiga hus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden