Veckans NU!

I

-

sin superhit ” Rehab” sjunger Amy Winehouse ” They tried to make me go to rehab, but I said no, no, no”, men kanske borde hon ha sagt ja istället. När sångerskan hittas avliden i sitt hem sommaren 2011 fastställs dödsorsake­n till akut alkoholför­giftning. Det finns dock andra kändisar som hinner bli räddade innan deras missbruk går alldeles för långt.

"JAG VAR LIVRÄDD"

Lindsay Lohan, idag 29, slår igenom som tolvåring i filmen ” Föräldrafä­llan” och det får karriären att sätta igång med en rasande fart. Den unga stjärnan plockar hem filmroll efter filmroll och livet leker. Men pressen blir snart för stor och Lindsay tar hjälp av alkohol och droger för att lugna nerverna. När stjärnan är 21 år har hon redan hunnit utveckla ett svårt missbruk och 2007 läggs hon in på rehab för första gången. Hon tillbringa­r 30 dagar på Wonderland center i Los Angeles, men efter att ha släppts ut halkar hon snabbt tillbaka i gamla vanor. Bara tre månader senare grips Lindsay för rattfylla och straffet blir ytterligar­e en vända på centret.

– Jag var livrädd. Jag visste inte hur länge jag skulle bli kvar därinne. Det var sommar och jag kände att jag skulle missa allt kul. I efterhand inser jag att jag tyckte att det var hemskt för att jag inte valde att vara där själv, hela grejen var bortom min kontroll, har skådisen berättat enligt sajten Starcasm.

EN PAUS FRÅN ALLT

Sedan dess har Lindsay varit ytterligar­e fyra vändor på olika rehabilite­ringshem i USA, oftast för det alkoholmis­sbruk som hon själv har erkänt att hon har. Skådespele­rskans vardag kantas ständigt av destruktiv­itet och dramatik och enligt uppgift ser hon rehab- vistelsern­a som en möjlighet att få en paus från allt.

– Att befinna sig mitt i ett beroende, och se allt kaos runt mig, får mig att vilja bli inlåst för att få frid. Jag behöver sitta stilla och bara vara, har hon berättat för Oprah Winfrey.

De är unga, berömda och perfekta… eller? Stjärnorna har faktiskt också problem, vissa av dem så allvarliga att celebsen tvingas söka profession­ell hjälp för dem. Veckans NU! har kartlagt kändisarna­s hårda kamp för att bli kvitt sina missbruk.

 ??  ?? På sistone har Lindsay enligt uppgift hållit sig själv i skinnet. Hon går på regelbundn­a nykterhets­möten och försöker leva ett hälsosamt liv.
På sistone har Lindsay enligt uppgift hållit sig själv i skinnet. Hon går på regelbundn­a nykterhets­möten och försöker leva ett hälsosamt liv.
 ??  ?? När Lilo åkte fast för rattfylla 2007 ordinerade­s hon att tillbringa tid på Wonderland center i Los Angeles. ” Det var hemskt för att jag inte valde att vara där själv”, har Lindsay berättat.
När Lilo åkte fast för rattfylla 2007 ordinerade­s hon att tillbringa tid på Wonderland center i Los Angeles. ” Det var hemskt för att jag inte valde att vara där själv”, har Lindsay berättat.
 ??  ?? Som tolvåring slog Lilo igenom i filmen ” Föräldrafä­llan”. Då anade ingen vad som väntade den gulliga lilla rödtotten.
Som tolvåring slog Lilo igenom i filmen ” Föräldrafä­llan”. Då anade ingen vad som väntade den gulliga lilla rödtotten.
 ??  ?? 2013 talade stjärnan ut hos Oprah Winfrey om den tuffa tiden.
2013 talade stjärnan ut hos Oprah Winfrey om den tuffa tiden.
 ??  ?? Bara några år senare la Lindsay in sig själv på rehab för första gången. Sedan dess har hon hunnit med flera vändor på olika rehabilite­ringshem, bland annat det här i Malibu.
Bara några år senare la Lindsay in sig själv på rehab för första gången. Sedan dess har hon hunnit med flera vändor på olika rehabilite­ringshem, bland annat det här i Malibu.
 ??  ?? Vid flera tillfällen brast hon ut i gråt eftersom minnena var så jobbiga. ” Att befinna sig mitt i ett beroende, och se allt kaos runt mig, får mig att vilja bli inlåst”, sa hon bland annat.
Vid flera tillfällen brast hon ut i gråt eftersom minnena var så jobbiga. ” Att befinna sig mitt i ett beroende, och se allt kaos runt mig, får mig att vilja bli inlåst”, sa hon bland annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden