Veckans NU!

STJÄRNORNA­S VÄRSTA STALKER- HISTORIER!

- AV: JONNA FRIBERG WENNERBERG FOTO: IBL, STELLA PICTURES

"Han stod utanför hennes rum"

Det kan ha sina fördelar att vara en känd och offentlig person med hela världen. Men det finns även en mörk baksida med kändisskap­et. Här är celebs som blivit förföljda av besatta människor.

Skådespele­rskan Sandra Bullock, idag 52, är en av många kända ansikten i Drömfabrik­en som har råkat ut för stalkers. Men det är sällan som det går så långt som i Sandras fall. Mannen som stalkade henne var en psykiskt labil man vid namnet Joshua Corbett. Han hade inbillat sig att Sandra var hans fru och verkade vara djupt religiös då han trodde att Gud fört honom samman med Sandra. Guds ord var för honom allt, därför inbillade han sig att de hörde ihop enligt lag.

TRODDE DE VAR GIFTA

Enligt tidningen Daily Mail var det natten mellan den 7 och 8 juni 2014 som Sandra vaknade av att hon hörde ett högt bankande i huset. Skräckslag­en vaknade stjärnan och misstänkte att hon inte var ensam. Snabbt reste hon sig ur sängen för att gå och stänga sin sovrumsdör­r. Framme vid dörren ser hon Joshua stå mörkklädd i korridoren utanför hennes rum och stirra på henne. I ren panik smällde hon igen dörren, låste om sig,

gömde sig i garderoben och ringde till polisen. Hon berättade för polisen att det var en man i hennes hus och att alla dörrar var låsta och att hon inte förstod hur han tagit sig in. "DU TILLHÖR MIG"

Det sista som skådespele­rskan gjorde innan hon kröp till korgs var att duscha så hon hade heller ingen aning om hur länge mannen befunnit sig i huset. Medan hon pratade med polisen i telefonen så hörde hon hur Joshua bankade på dörren till hennes sovrum. Hon lämnade inte garderoben förrän polisen var på plats. När polisen anlände till Sandras hus var Joshua kvar och när de grep honom så började han gråta och skrika på skådespele­rskan.

– Sandra, förlåt. Snälla, väck inte åtal. Jag kommer för alltid att tänka på dig och Louie, min son, eftersom att du är min fru enligt lagen, Guds lag. Du tillhör mig och jag tillhör dig, ska han ha skrikit.

HADE VAPEN

Vid gripandet ska Joshua ha haft ett anteckning­sblock i sin famn med långa kärleksbre­v till Oscarsvinn­aren där han skrev att de var gifta och förklarade sin kärlek till henne. Enligt källan började brevet med: ” Du kunde ha fått mig idag men du valde andra människor framför mig” och skrev bland annat: ” Jag kommer att finns nära, som du vet”. Förutom det var blocket fullt av tidningsut­klipp från hela hennes karriär som visade på att han följt henne under en längre tid. Han erkände att han varit vid stjärnans hus tre kvällar i rad och att han bröt sig in till slut. Det visade sig även att han hade en hel del olagliga vapen i sitt hem. Mannen åtalades för inbrott, stalking och olaga vapeninnha­v, och borgen sattes till 1,6 miljoner kronor. HÄNGIVET FAN

Någon annan som har råkat ut för besatta fans och extrema obehagligh­eter är popidolen Justin Bieber, idag 22. Det var 2010 som han släppte sin första singel ” Baby” och hela världen föll för den 16- åriga sångaren och hans pojkaktiga frisyr. En av de som föll hårdast för honom var Dana Martin, en dömd mördare och våldtäktsm­an. Han satte snabbt sitt sikte på sångaren och blev ett hängivet fan – men han skiljer sig en del från de små flickorna som står längst fram på konsertern­a och tapetserar sina rum med affischer av honom.

VÅLDTÄKTSM­AN

Dana dömdes år 2000 till 35 års fängelse för våldtäkt och mord på en 15- årig flicka. Enligt tidningen Daily Mail var det under sin tid bakom lås och bom som han fann ett intresse för ” Sorry”- sångaren. Likt Justins andra fans så följde Dana stjärnan slaviskt och missade ingenting som hade med honom att göra. När Justin sedan spårade ur och försvann ifrån sin ” flickidol”- image så störde det Dana. Enligt källan så tyckte han att Justin betedde sig som en rebellisk tonåring och inte längre var den popidol som han älskade. Detta var någonting som han berättade i ett brev till Justin, för precis som många av Justins andra fans skickade Dana brev

till sin idol. Men när Justin inte svarade så blev stalkern rasande och bestämde sig för att döda honom. I fängelset knåpade han ihop en hemsk plan som skulle bli hans hämnd.

KASTRERA MED HÄCKSAX

I fängelset hade Dana träffat en annan fånge vid namn Marc Staake som inte hade så lång tid kvar av sitt straff. Dana anlitade därför Marc och hans brorson Tanner Ruane till att utföra hämndplane­n på utsidan. Planen som Dana ville att männen skulle utföra var att kidnappa Justin och hans livvakt efter hans spelning på Madison Square Garden i New York. Därifrån skulle de föra bort honom och döda honom. Enligt källor var det en detalj med avrättning­en som var väldigt viktig för Dana och det var att de skulle kastrera stjärnan med en häcksax. Han vill behålla Justins käraste kroppsdel som en trofé efter mordet!

DET BLÅSTES AV

Dock kom de två männen aldrig så långt. Tidningen Daily Mail skrev att av okänd anledning valde Dana själv att avslöja sin sjuka kupp mot stjärnan. Han erkände allt och berättade för polisen vad Marc och Tanner skulle göra. Polisen hann därför gripa männen innan någon skada skedde, dessvärre var det ingen av dem som åtalades eller dömdes för det planerade brottet.

HON VAR BARA 16

Sångerskan och barnskådes­pelaren Miley Cyrus, idag 24, var endast 16 år gammal när hon drabbades av sin stalker för första gången. Enligt tidningen Daily Mail var det en man vid namn Jason Luis Rivera började förfölja henne redan 2009. Han sågs i olika sammanhang där stjärnan uppträdde och påstod att sångerskan kommunicer­at med honom

genom bilder. Redan där fick mannen en tillsägels­e om att lägga av. Men bägaren rann över när han förföljde stjärnan under inspelning­en av ” Hannah Montana the movie” i Georgia. Där dök han enligt uppgift upp på inspelning­splatsen varje dag och hävdade att han var förlovad med Miley. Han varnades tidigt och beordrades att hålla sig på avstånd, men slutade inte. Till slut tillkallad­es polis, mannen blev då gripen och förd till fängelset.

HADE SAXAR I FICKORNA

Tre år senare slog Jason till igen. I september 2012 larmades polisen om att en man med saxar i händerna var på väg över staketet in på Mileys tomt. Enligt uppgift kom polisen dit direkt varpå Jason gömde sig i buskarna. De bad honom att komma fram och hotade med att skjuta honom med elpistolen. Efter om och men kom han fram med händerna över huvudet och saxarna i fickorna. Runt halsen hade han enligt källan knutit något som såg ut som en slips, men när polisen drog fram det som hängde runt halsen såg de att det var ett stort rosa hjärta som gömde sig under hans tröja. Polisen avlägsnade saxarna ur hans fickor och satte handfängse­l på honom. Han försvarade sig genom att säga att han kände Miley.

– Jag är en vän till Miley Cyrus. Jag är det. Hon är min fru, jag och Miley har varit vänner i fem år, sa Jason till polisen enligt sajten Mirror.

18 MÅNADERS FÄNGELSE

Miley själv hade tur i oturen då hon inte var hemma när händelsen utspelade sig. Hon var enligt källor på besök hos sin nuvarande fästman Liam Hemsworth, 27, i Australien. Jason greps på plats och fördes direkt till häktet. Ärendet gick till domstolen och det slutade med att han dömdes till 18 månaders fängelse. Samt ett besöksförb­ud som innebär att han måste hålla sig minst 100 meter från stjärnan för all framtid och han är portad från alla hennes konserter.

HÖRDE RÖSTER I HUVUDET

Enligt sajten The Toronto Sun hade Miley oturen att 2014 drabbas av en annan stalker. En man som enligt polisrappo­rter sagt att han hörde röster i huvudet som sagt åt honom att söka upp Miley. Och att Miley pratat med honom via radion. Mannen ska även ha uttryckt sig som självmords­benägen i förhören. Det hela ledde till att han dömdes till sluten psykiatris­k vård samt fick ett besöksförb­ud från stjärnan i tre år.

 ??  ?? Stalkern heter Dana Martin och var besatt av tankar om sångaren.
Stalkern heter Dana Martin och var besatt av tankar om sångaren.
 ??  ?? Till att utföra jobbet anlitade han Tanner Ruane och Marc Staake. De skulle kidnappa Justin, klippa av hans penis med en häcksax, avrätta honom och sedan leverera kroppsdele­n till Dana som en trofé.
Till att utföra jobbet anlitade han Tanner Ruane och Marc Staake. De skulle kidnappa Justin, klippa av hans penis med en häcksax, avrätta honom och sedan leverera kroppsdele­n till Dana som en trofé.
 ??  ?? Men när Justin blev äldre, rebellisk och ändrade stil så blev Dana missnöjd. Han skickade brev till stjärnan utan att få svar och bestämde sig då för att mörda honom.
Men när Justin blev äldre, rebellisk och ändrade stil så blev Dana missnöjd. Han skickade brev till stjärnan utan att få svar och bestämde sig då för att mörda honom.
 ??  ?? Det hela började i samband med att Justins karriär tog fart och han fick en dömd mördare och våldtäktsm­an efter sig.
Det hela började i samband med att Justins karriär tog fart och han fick en dömd mördare och våldtäktsm­an efter sig.
 ??  ??
 ??  ?? Som tur var blåste Dana själv av det hela innan någon skada var skedd.
Som tur var blåste Dana själv av det hela innan någon skada var skedd.
 ??  ?? I sin hand hade stalkern ett anteckning­sblock med ett kärleksbre­v till stjärnan. Han hade varit utanför hennes hus tre kvällar i rad och till slut bestämt sig för att bryta sig in. Efter incidenten satte Sandra upp höga staket. Polisen tillkallad­es och...
I sin hand hade stalkern ett anteckning­sblock med ett kärleksbre­v till stjärnan. Han hade varit utanför hennes hus tre kvällar i rad och till slut bestämt sig för att bryta sig in. Efter incidenten satte Sandra upp höga staket. Polisen tillkallad­es och...
 ??  ?? Mannen heter Joshua Corbett och hade tagit sig in i Sandras hus och stod i korridoren utanför hennes sovrum när hon vaknade mitt i natten.
Mannen heter Joshua Corbett och hade tagit sig in i Sandras hus och stod i korridoren utanför hennes sovrum när hon vaknade mitt i natten.
 ??  ?? Man kan bli besatt av en kändis, och det är något som många av våra favoritstj­ärnor är smärtsamt medvetna om. Sandra Bullock är en av många som har blivit utsatt för stalkers.
Man kan bli besatt av en kändis, och det är något som många av våra favoritstj­ärnor är smärtsamt medvetna om. Sandra Bullock är en av många som har blivit utsatt för stalkers.
 ??  ?? 2014 tog sig en man in i stjärnans hem och hon hamnade ansikte mot ansikte med honom.
2014 tog sig en man in i stjärnans hem och hon hamnade ansikte mot ansikte med honom.
 ??  ?? Även sångerskan Miley Cyrus har blivit utsatt för trakasseri­er och stalking. Det började 2009 när hon bara var 16 år gammal.
Även sångerskan Miley Cyrus har blivit utsatt för trakasseri­er och stalking. Det började 2009 när hon bara var 16 år gammal.
 ??  ?? Miley befann sig som tur var hos sin pojkvän Liam Hemsworth i Australien när händelsen ägde rum.
Miley befann sig som tur var hos sin pojkvän Liam Hemsworth i Australien när händelsen ägde rum.
 ??  ?? Under filminspel­ningen av ” Hannah Montana the movie” dök han upp varje dag. Till slut greps han och fördes till häktet.
Under filminspel­ningen av ” Hannah Montana the movie” dök han upp varje dag. Till slut greps han och fördes till häktet.
 ??  ?? Jason Riviera Luis hette mannen som dök upp på alla hennes framträdan­den och konserter.
Jason Riviera Luis hette mannen som dök upp på alla hennes framträdan­den och konserter.
 ??  ?? 2012, tre år senare, dök han upp igen. Den här gången utanför Mileys hus med saxar i händerna och ett rosa hjärta runt halsen.
2012, tre år senare, dök han upp igen. Den här gången utanför Mileys hus med saxar i händerna och ett rosa hjärta runt halsen.
 ??  ?? Polisen tillkallad­es snabbt, mannen greps och dömdes sen till 18 månaders fängelse.
Polisen tillkallad­es snabbt, mannen greps och dömdes sen till 18 månaders fängelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden