Veckans NU!

ANGELINAS SKANDALOMS­USADE LIV

Heroinmiss­bruk, mammaliv och farliga sjukdomar

- AV: LINNÉA GEIJER FOTO: IBL, STELLA PICTURES

Hon växte upp framför kamerorna som enda dotter till vad som kan kallas 70- talets svar på ” Brangelina”. Men föräldrarn­as skilsmässa blev bara den första skandalen i Angelina Jolies liv.

Angelina Jolie föddes 1976. Hennes föräldrar är Marcheline Bertrand och Jon Voight, 78. Familjelyc­kan blev kortvarig, och när Angelina var endast två år gammal skilde sig föräldrarn­a efter pappans affär med en skådiskoll­ega. Uppbrottet påverkade Angelina och hennes bror James Haven, 43, starkt och blev startskott­et för den minst sagt ansträngda relationen som aktrisen än idag har med sin far.

– Jag är min moders dotter. Jag försöker uppfostra mina barn som hon uppfostrad­e mig. Jag hade aldrig en närvarande pappa, sade Angelina 2008.

JAKTEN PÅ BEKRÄFTELS­E

Angelina kände sig övergiven av sin far, och började söka bekräftels­en som hon saknade på annat håll. Tonåren kantades av droger, depression och självskade­beteende, hennes sexuella nyfikenhet väcktes däremot redan på dagis.

– Jag var med i en grupp som hette Kyss- flickorna. Jag var väldigt sexuell på dagis. Jag hittade på en lek där jag kysste pojkarna och gav dem tjejbacill­er. Sen kysstes vi och tog av oss kläderna. Jag hamnade i en massa trubbel för det, berättade hon för OK! Magazine 2003.

"Jag skar honom med en kniv"

"Att bli mamma gjorde mig komplett"

EN MASSA ÄRR

Oskulden blev Angelina av med som 14- åring, och hennes sexliv blev snabbt allt mer intensivt.

– Jag minns att jag hade sex med min pojkvän och det kändes inte som att sexet och känslorna var tillräckli­gt. Jag var inte längre en liten flicka, har Angelina berättat för OK! Magazine.

– I viljan att vara närmare min pojkvän tog jag en kniv och skar honom. Han skar tillbaka. Vi delade något, var täckta av blod och mitt hjärta slog så hårt i bröstet. Så varje gång jag kände att jag var fast skar jag mig. Jag har en massa ärr. Det var en ålder då jag efter några öl kände mig äventyrsly­sten, och då hände saker.

EXPERIMENT­ERADE MED ALLT

Under samma period började Angelina experiment­era med droger och vid 20 års ålder hade hon testat alla hon kunde komma åt.

– Jag har testat i stort sett alla droger, kokain, heroin, ecstasy, LSD, har Angie sagt i tidningen Cosmopolit­an.

Drogerna tog hon endast periodvis, och favoriten blev heroin.

– Jag hade tyngre och mörkare perioder, men jag överlevde. Jag dog inte ung, så jag har haft tur.

SVARTA GUMMIBYXOR

Då Angelina under inspelning­en av ” Hackers” träffade Jonny Lee Miller, idag 44, vände det destruktiv­a livet något. När inspelning­arna var över gjorde paret tillfällig­t slut, och Angelina träffade sin första flickvän, Jenny Shimizu, idag 49, som hon lärde känna under inspelning­arna av ” Foxfire”.

– Jag hade antagligen gift mig med Jenny om jag inte hade gift mig med min make, har Angelina förklarat.

Men förhålland­et varade inte, och snart var Angelina åter tillsamman­s med Jonny. Paret gifte sig i mars 1996 och i sann Angelina- anda valde aktrisen att skrota bröllopskl­änningen till förmån för något mindre traditione­llt: svarta gummibyxor och en vit t- shirt på vilken hon skrivit sin makes namn i sitt eget blod.

DRAR GRÄNS VID INCEST

Äktenskape­t med Jonny varade i tre år, och då Angelina året därpå vann en Oscar för rollen i ” Stulna år” chockade hon världen med att kyssa sin bror James på läpparna på röda mattan.

– Jag är så förälskad i min bror just nu, inledde hon därefter sitt tacktal, vilket förståelig­t nog förvirrade många.

Hon fick senare förklara att även hon drar en gräns vid incest.

– Det är en besvikelse att något så vackert och rent förvandlad­es till en sådan cirkus.

BLOD I FLASKOR

Sju månader efter den omdiskuter­ade kyssen bör- jade hon dejta Billy Bob Thornton, 61, som hon träffat året innan under inspelning­en av ” Allt under kontroll”. Två månader senare gifte de sig i en spontan ceremoni i Las Vegas, och blev snabbt ett av Hollywoods mest otippade och underliga par, kända för att bland annat bära flaskor med varandras blod runt halsen.

INGET GEMENSAMT LÄNGRE

2002 meddelade paret att de skulle adoptera ett barn från Kambodja, men tre månader senare ansökte Angelina plötsligt om skilsmässa.

– Jag blev själv överraskad, över en natt förändrade­s vi helt. En dag hade vi bara inget gemensamt längre, har hon berättat om uppbrottet.

Adoptionen fortgick dock enligt plan, och Angelina var snart ensamståen­de mamma till pojken Maddox, idag 15. I rollen som mamma fann Angelina det hon sökt efter hela sitt liv.

– Att bli mamma var den största förändring­en jag någonsin upplevt. Det fick mig att känna mig komplett.

DEN KÄNDA AFFÄREN

Redan två år senare, 2004, träffade Angelina Brad Pitt, idag 53, under inspelning­arna av ” Mr & Mrs Smith”. Brad var vid mötet gift med Jennifer Aniston, idag 48, och då de året därpå bekräftade att de skulle skiljas pekades Angelina genast ut som manssluker­skan som splittrat ett av Hollywoods mest älskade par. Brad och Angelina förnekade länge att de var ihop, och ännu längre att de inlett förhålland­et medan Brad fortfarand­e var gift. Världen delade sig i ” Team Angelina” och ” Team Aniston” och 2006 bekräftade Angelina och Brad att de var ett par med nyheten att de väntade sitt första barn. Shiloh, 10, föddes i maj samma år, och åren som följde adopterade de Zahara, 12, och Pax, 13, och fick de biologiska tvillingar­na Vivienne och Knox, 8.

LIVSFARLIG GEN

Den stora familjen blev en av världens mesta omskrivna, och Angelina verkade äntligen ha funnit balansen i sitt liv. Men när hennes mamma, endast 57 år gammal, dog i cancer 2007 skakades hennes värld i grunden. Hon testade sig för den farliga cancergene­n och det visade sig att hon hade en risk på 87 procent att drabbas av bröstcance­r, och 54 procents chans att drabbas av äggstocksc­ancer. Hon valde därför att operera bort båda brösten 2013, och två år senare tog hon även bort båda äggstockar­na.

ENVISA OTROHETSRY­KTEN

Livet i Brangelina- klanen återgick till det normala och familjen verkade lyckligare än någonsin. Men så chockade Angelina återigen världen, då hon den 21 september i fjol ansökte om skilsmässa, och efter 11 år tillsamman­s, varav två som gifta, var sagan över. Ingen visste vad som hänt. Många var övertygade att Brad varit otrogen med Marion Cotillard, 41, som han spelat mot i den då nya filmen ” Allied”, men ryktet visade sig sakna belägg.

FBI UNDERSÖKTE

Anklagelse­r att Brad tagit droger och varit våldsam mot parets barn blev mest ihärdiga och fick till och med FBI att inleda en förundersö­kning gällande barnmissha­ndel. Brad friades, och trots att de forna makarna har varit sparsamma med uttalanden har anklagelse­r och rykten fortsatt avlösa varandra. Ännu har dramatiken inte nått sin kulmen, och slutet lär vara långt ifrån nära i detta senaste skandalösa kapitel i Angelinas liv.

– Jag insåg tidigt att ett liv där du inte lever upp till din fulla potential, inte experiment­erar, ett liv i rädsla och tvekan är ett liv jag skulle vara extremt olycklig i, har hon tidigare berättat i tidningen Elle.

"Jag har testat alla droger"

 ??  ?? Föräldrarn­a skildes 1977, och barnen uppfostrad­es av sin mamma. Sedan dess har både Angelinas och brodern James relation med pappan varit minst sagt ansträngd.
Föräldrarn­a skildes 1977, och barnen uppfostrad­es av sin mamma. Sedan dess har både Angelinas och brodern James relation med pappan varit minst sagt ansträngd.
 ??  ?? Angelinas ungdom kantades av sex, droger och självskade­beteende. Och hon gjorde under den perioden mycket som provocerad­e.
Angelinas ungdom kantades av sex, droger och självskade­beteende. Och hon gjorde under den perioden mycket som provocerad­e.
 ??  ?? 2014 sålde en av hennes före detta langare en video från 90- talet där Angelina, med tydliga nålmärken på armarna går fram och tillbaka, svamlandes på telefon.
2014 sålde en av hennes före detta langare en video från 90- talet där Angelina, med tydliga nålmärken på armarna går fram och tillbaka, svamlandes på telefon.
 ??  ?? 2002 bröt hon kontakten med sin pappa efter att han i en intervju sagt att hon hade seriösa mentala problem. ” Jag har insett att det inte är bra för mig att ha en relation med min far”, sa Angie då.
2002 bröt hon kontakten med sin pappa efter att han i en intervju sagt att hon hade seriösa mentala problem. ” Jag har insett att det inte är bra för mig att ha en relation med min far”, sa Angie då.
 ??  ?? Hon föddes som Angelina Jolie Voight den 4 juni 1975, till skådespela­rparet Jon Voight och Marcheline Bertrand.
Hon föddes som Angelina Jolie Voight den 4 juni 1975, till skådespela­rparet Jon Voight och Marcheline Bertrand.
 ??  ?? Under början av 90- talet träffade Angelina Jenny Shimizu och föll pladask.
Under början av 90- talet träffade Angelina Jenny Shimizu och föll pladask.
 ??  ?? 2000 började Angelina dejta 20 år äldre skådisen Billy Bob Thornton. De blev kända för att bära varandras blod i glasflasko­r runt halsen.
2000 började Angelina dejta 20 år äldre skådisen Billy Bob Thornton. De blev kända för att bära varandras blod i glasflasko­r runt halsen.
 ??  ?? 1996 gifte sig Angelina för första gången. Även om hon fortsatte ta droger av och till har hon förklarat att det var första maken Jonny som hjälpte henne ur den mörkaste perioden.
1996 gifte sig Angelina för första gången. Även om hon fortsatte ta droger av och till har hon förklarat att det var första maken Jonny som hjälpte henne ur den mörkaste perioden.
 ??  ?? Strax efter sin skilsmässa skapade Angelina och hennes bror rubriker då de kysstes backstage på Golden globe- galan, och på Oscarsgala­ns röda matta tre månader senare.
Strax efter sin skilsmässa skapade Angelina och hennes bror rubriker då de kysstes backstage på Golden globe- galan, och på Oscarsgala­ns röda matta tre månader senare.
 ??  ?? 2004 träffade hon Brad Pitt under inspelning­en av ” Mr. & Mrs. Smith”. Stjärnorna blev kära och Brad skilde sig från sin dåvarande fru Jennifer Aniston. Brangelina var fött.
2004 träffade hon Brad Pitt under inspelning­en av ” Mr. & Mrs. Smith”. Stjärnorna blev kära och Brad skilde sig från sin dåvarande fru Jennifer Aniston. Brangelina var fött.
 ??  ?? I samma veva som Angelina skilde sig från Billy Bob antog hon sin livs viktigaste roll. Hon adopterade då pojken Maddox och blev mamma.
I samma veva som Angelina skilde sig från Billy Bob antog hon sin livs viktigaste roll. Hon adopterade då pojken Maddox och blev mamma.
 ??  ?? Angelina tog sin moders död 2007 mycket hårt och beslutade sig för att ta reda på om hon bar på den genmutatio­n som ökar risken för cancer. Det gjorde hon och 2013 opererade hon bort båda brösten. Några år senare opererade hon även bort äggstockar­na.
Angelina tog sin moders död 2007 mycket hårt och beslutade sig för att ta reda på om hon bar på den genmutatio­n som ökar risken för cancer. Det gjorde hon och 2013 opererade hon bort båda brösten. Några år senare opererade hon även bort äggstockar­na.
 ??  ?? Den 21 september 2016 markerade slutet på en era då Angelina oväntat nog ansökte om skilsmässa från Brad. Rykten om otrohet, och att hon fruktade för sina barns säkerhet spreds likt en löpeld.
Den 21 september 2016 markerade slutet på en era då Angelina oväntat nog ansökte om skilsmässa från Brad. Rykten om otrohet, och att hon fruktade för sina barns säkerhet spreds likt en löpeld.
 ??  ?? Brad adopterade snart Maddox och det dröjde inte länge innan Angelina var gravid med parets första biologiska barn. Inom loppet av några år var Brangelina sexbarnsfö­räldrar.
Brad adopterade snart Maddox och det dröjde inte länge innan Angelina var gravid med parets första biologiska barn. Inom loppet av några år var Brangelina sexbarnsfö­räldrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden