Veckans NU!

MAKING OF A MUMAGER

Från fattiglapp till känd tv- morsa!

- AV: ANGELICA J AAKO BI L L ENMAN FOTO: I BL, STELL A PI CTURES

Idag vet alla vem Kris Jenner är, men annat var det förr! Kris har jobbat hår t för att få tillträde till den glamourösa värld hon lever i idag.

Kris Jenner, 61, föddes som Kristen Houghton i en fattig familj i San Diego, Kalifornie­n, 1955. Mamma Mary var hemmafru och pappa Robert, även kallad Bob, var ingenjör men också svårt alkoholise­rad. Kris mamma och pappa skilde sig när hon var sju och fadern lämnade hushållet, men en sak har Kris ärvt från honom – hans stora entreprenö­rsanda!

– Han var en entreprenö­r och hade alla sorts idéer om hur man skulle tjäna en massa pengar, men han gjorde sällan något av dem, förmodlige­n eftersom han drack. Men jag kan definitivt se att Kris fått sitt driv från sin pappa, säger Roberts exflickvän, Leslie Johnson Leech, i tidningen Star.

VILLE TJÄNA PENGAR

Tidigt engagerade sig Kris i sin omgivning. När hon var 12 började hon jobba gratis med administra­tiva uppgifter i sin skola, även fast hon egentligen inte var särskilt intressera­d av sin egen skolgång. Kris hade tidigt bestämt sig för att det var viktigare att göra en klassresa, och då menar vi inte en med skolklasse­n, utan på det sociala planet.

– Hon var alltid fokuserad på att tjäna pengar, skriver författare­n Jerry Oppenheime­r i boken ” The Kardashian­s: An American drama”.

SVÄRMOR INSPIRERAD­E

Vändningen kom som 17- åring då hon träffade den då 29- årige kändisadvo­katen Robert Kardashian, som senare blev hennes man och Kourtneys, Kims, Khloés och Robs pappa. Robert var rik och Kris har själv vittnat om den glamourösa värld hon nu fick tillträde till. Det var också av svärmor Helen som Kris fick inspiratio­n till att bli den matriark hon är idag.

– På den tiden styrde armeniska kvinnor hushållet, fortsätter Jerry, men påpekar också att Helen också var företagsam.

BANADE VÄGEN FÖR BRUCE

1991 var dock äktenskape­t över efter 13 år. En månad senare gifte sig Kris med forne OS- medaljören Bruce Jenner, som numera heter Caitlyn efter en könskorrig­ering. Bruce hade 2000 kronor på fickan när han träffade Kris, men hon hjälpte honom att återfå sin forna glans genom att boka föreläsnin­gar åt honom, ordna reklamsama­rbeten och starta en egen linje med träningsre­dskap.

– När du känner pressen och har räkningar att betala och munnar att mätta måste du komma på en lösning riktigt snabbt, har Kris sagt om det hela.

SKÄMDES INTE ÖVER SKANDALEN

Sakta men säkert började familjen att göra pengar, men den riktiga framgångss­agan startade 2007 när Kims sexvideo läcktes. Kim var då känd som Paris Hiltons assistent, men istället för att skämmas över den skandalösa händelsen vände Kris det hela till något positivt. Senare samma år sändes första avsnittet av vad som kom att bli familjens stora kassako, realityser­ien ” Familjen Kardashian”.

– Antingen skapar man problem eller så löser man dem. Jag är en problemlös­are. Allt jag visste var att jag var tvungen att göra lemonad av citronerna, riktigt fort. Mitt jobb var att göra mina barn kända.

Och det har hon minst sagt lyckats med! Idag har familjen en uppskattad förmögenhe­t på 4,5 miljarder kronor.

 ??  ??
 ??  ?? När hon träffade Robert Kardashian fick hon tillträde till de fina rummen. Här med dottern Kourtney. Svärmor Helen var hennes största inspiratio­n. Den söta lilla flickan på bilden är Kim.
När hon träffade Robert Kardashian fick hon tillträde till de fina rummen. Här med dottern Kourtney. Svärmor Helen var hennes största inspiratio­n. Den söta lilla flickan på bilden är Kim.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden