Veckans NU!

MINNESVÄRD­A CATFIGHTS!

Få kan vara så långsinta som Hollywoods stjärnor. Vissa kanske ger sken av att vara änglalika, men i själva verket väntar de bara på rätt tillfälle att få in i en vass pik.

- AV: LINNÉA GEIJER, ERIKA SVENSSON FOTO: I BL, STELLA PICTURES

Hon är en av de mest hyllade unga artisterna i Hollywood och älskas av både fans och kollegor. Ändå är det inte fel att säga att Taylor Swift, 27, är den som verkar dra till sig mest drama och fejder i Hollywood. Förutom den långdragna fejden med Kanye West, 40, som inleddes efter att han avbröt hennes tacktal på MTV VMA 2009, står Taylor även i centrum för en annan fejd som sannerlige­n lever upp till termen ” catfight”.

TAYLOR VS. KATY

Det som verkade vara en stabil vänskap blev över natt en kylig historia när Taylor och Katy Perry, 32, inledde sin fejd 2011. Rykten spreds snabbt att det var Katys dejtande av Taylors ex John Meyer, 39, som skapat en reva mellan tjejduon. Taylor, som tros ha skrivit låten ” Dear John” om Meyer, ska ha känt att det var fel av Katy att gå efter hennes ex så snart efter uppbrottet. Men ryktena kunde aldrig bekräftas, för varken Katy eller Taylor ville kommentera revan. Det var först två år senare som vi skulle förstå vad som egentligen hänt.

KNEP DANSARNA

2013 avslöjade en av dansarna som jobbat med Taylor under början av hennes turné ” Red” sanningen bakom fejden. Han och några andra dansare hade lämnat Taylor för att jobba med Katy som de varit på turné med tidigare.

– Vi hade varit med Katy i två och ett halvt år innan, hon är som familj för oss. Så när hon frågade sa vi: ” Absolut”.

Bytet innebar inget kontraktsb­rott, men Taylor såg det som ett medvetet försök från Katy att sabotera hennes turné.

BAD BLOOD

Året därpå släppte Taylor singeln ” Bad blood” som hon i en intervju med magasinet Rolling Stone erkände handlar om en kvinnlig artist som ” försökte sabotera” hennes turné genom att anlita hennes anställda.

– I flera år visste jag inte om vi var vänner eller inte. Hon brukade komma upp till mig på galor och säga något och sedan gå, och jag tänkte: ” Är vi vänner eller fick jag precis mitt livs värsta förolämpni­ng?”. Hon gjorde något så hemskt och jag tänkte: ” Åh, då är vi rakt igenom fiender”. Det handlade inte ens om en kille! Det var rent jobb, förklarade Taylor då.

Katy svarade genom att på Twitter indirekt likna Taylor vid “Mean girls”-karaktären Regina George, den första av många kommande twitterpik­ar.

EXET BEKRÄFTADE

I fjol var twitterkri­get fortfarand­e i full rullning, och Taylors ex Calvin Harris hoppade in i det hela genom att bekräfta fejden. I ett

SWISH SWISH BISH AMBER VS. KARDASHIAN­S KALLADE KIM HORA SKÄMS INTE

twitterutb­rott rörande kritiken han fått för att Taylor var med och skrev hans hit “This is what you came for” skev han:

– Jag vet att du är på turné och behöver någon ny att försöka begrava, som du försökte med Katy, men jag är inte den killen.

Katy i sin tur var snabb att svara med en slags: “Jag sa ju det”- gif och kommentare­n: ” Tid – den ultimata sanningssä­garen”. glashus ska inte kasta sten, inledde Khloé en lång rad hårda tweets. Amber var snabb att svara.

– Jag är glad att du tog upp att jag strippat sedan jag var 15. Jag kommer alltid vara en liten hora för att försörja min familj, precis som din storasyste­r är en hora för att försörja sin, skrev hon då i referens till sexvideon med Kim Kardashian, 36, som satte familjen på kändiskart­an.

Tweetsen mellan dem båda fortsatte därefter att hagla, och snart hade även Ambers ex, Kims make, Kanye lagt sig i fejden.

– Hade Kim börjat dejta mig när jag ville hade ingen vetat om Amber Rose. Jag var tvungen att duscha 30 gånger innan jag kunde vara med Kim, sade han då i en intervju. Så sent som i maj i år fortsatte pikarna då Katy släppte låten ” Swish swish”, vilken refererar fejden. Hon talade då även öppenhjärt­igt om bråket och verkar nu vara redo för försoning.

– Hon startade det, och det är dags för henne att avsluta det. Jag har försökt att prata med henne om det men hon vägrade prata med mig, sade hon bland annat i tv- programmet ” Carpool karaoke”. Denna låga kommentar visade sig vara nog för Amber, som nu skrev flera tweets direkt till sitt ex.

– Jag skulle kunna avslöja för världen vem du verkligen är och allt du utsatt mig för. Under alla år har jag aldrig skvallrat på dig och jag tänker inte börja nu. En gång i tiden älskade vi varandra, så jag tänker inte göra det mot dig, skrev hon då och underströk att hon inte skäms över sitt förflutna. Sedan dess har dramatiken lyckligtvi­s lagt sig. – Folk tror att jag och Kim är fiender, men Fejden mellan Taylor och Katy är inte den enda som utspelat sig till stor del på Twitter. Efter att Amber Rose, 33, 2015 kritiserad­e den då 25- årige Tygas förhålland­e med den då 17- åriga Kylie Jenner fick hon nämligen Kylies syrra Khloé Kardashian, 33, efter sig.

– ” Jag har varit strippa sedan jag var 15”, sa Amber Rose till Foxx. Var snäll och oroa dig inte för min syster som har en karriär och sitt liv ordnat vid endast 17 års ålder. Folk i

SHANNEN VS. JENNIE OCH ALYSSA

det är vi inte. Vi sms: ar hela tiden och är väldigt positiva mot varandra, säger Amber idag. Catfights är dock långt ifrån något nytt påfund i Hollywood. Som vi alla vet går drama ofta hand i hand med en karriär i showbiz. Så även i en av 90- talets mest populära tv- serier, ” Beverly Hills 90210”.

En av seriens stora stjärnor var Shannen Doherty, 46, som blev enormt populär i rollen som Brenda Walsh. Men det var allt annat än frid och fröjd bakom kulisserna, och trots att Shannen och Jennie Garth, 45, spelade bästisar i serien kom de långt ifrån överens i verklighet­en.

– Vi kände riktig hat- kärlek för varandra. Vi älskade varandra ena dagen, men ville klösa ögonen ur varandra dagen därpå, har Jennie berättat.

FICK SPARKEN

Stjärnorna­s problem under inspelning­arna påverkade även resten av produktion­steamet, och deras motspelers­ka Tori Spelling, 44, har berättat att hon en gång såg Shannen och Jen- ny slåss med knytnävarn­a! Det gick så långt att Shannen plötsligt försvann ur serien. Vissa rykten säger att hon stack självmant eftersom hon inte tålde Jennie, medan andra menar att det var Tori, vars pappa Aaron Spelling producerad­e serien, som fått henne sparkad.

NY SUCCÉ OCH NYA BRÅK

Trots att hon förlorat storrollen i kultscenen deppade inte Shannen länge. Hon kammade snart hem en roll i nästa stora 90- talssuccé, ” Förhäxad”. Men inte heller här verkade hennes beteende gå hem hos kollegorna. Även om det aldrig har bekräftats sägs Shannen och Alyssa Milano, 44, ha haft en riktig beef bakom kulisserna och att det ska ha varit anledninge­n till att Shannens karaktär plötsligt skrevs ur serien efter tre år.

När Shannen senare öppnade upp om sina upplevelse­r från tiden då hon spelade mot Alyssa och Holly Marie Combs, 43, i serien nämnde hon inte Alyssa alls.

– Jag saknar Holly jättemycke­t. Vi kom verkligen jättebra överens, sa hon i tidningen Huffington Post.

Så kan det låta...

 ??  ?? Innan Amber kallade Kim för ” hora” var de faktiskt bra vänner...
Innan Amber kallade Kim för ” hora” var de faktiskt bra vänner...
 ??  ?? Till och med exet Kanye West gick till attack mot henne. Amber gjorde sig ovän med halva Kardashian- klanen.
Till och med exet Kanye West gick till attack mot henne. Amber gjorde sig ovän med halva Kardashian- klanen.
 ??  ?? Tyga var för gammal för att dejta 17- åriga Kylie – i alla fall enligt Amber Rose.
Tyga var för gammal för att dejta 17- åriga Kylie – i alla fall enligt Amber Rose.
 ??  ?? Taylors låt ” Bad Blood” är resultatet av hennes ilska mot Katy. Taylor hävdar att Katy ” stulit” hennes bakgrundsd­ansare.
Taylors låt ” Bad Blood” är resultatet av hennes ilska mot Katy. Taylor hävdar att Katy ” stulit” hennes bakgrundsd­ansare.
 ??  ?? Hollywood må vara en plats av drömmar, glitter och glamour, men det är inte en plats där man byter bästishals­band. Fråga bara Taylor Swift och Katy Perry!
Hollywood må vara en plats av drömmar, glitter och glamour, men det är inte en plats där man byter bästishals­band. Fråga bara Taylor Swift och Katy Perry!
 ??  ?? Shannen Doherty har gjort sig ovän med flera av sina kollegor.
Shannen Doherty har gjort sig ovän med flera av sina kollegor.
 ??  ?? Det var nästan mer drama bakom kameran än framför när ” Förhäxad” spelades in. I ” Beverly Hills” spelade Shannen och Jennie bästa vänner, men det var de inte i verklighet­en.
Det var nästan mer drama bakom kameran än framför när ” Förhäxad” spelades in. I ” Beverly Hills” spelade Shannen och Jennie bästa vänner, men det var de inte i verklighet­en.
 ??  ?? Shannen förlorade rollen i ” Förhäxad” när hon blev ovän med Alyssa Milano.
Shannen förlorade rollen i ” Förhäxad” när hon blev ovän med Alyssa Milano.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden