Veckans NU!

America Ferrera

” Ugly Betty”- skådisen America Ferrera är en av alla kvinnor som blivit sexuellt utnyttjade. Under hashtagen # Metoo väljer hon nu att berätta om när en äldre man ut nyttjade henne som nioåring.

- AV: S AGA PETTERSSON FOTO: I BL

Efter Harvey Weinstein- skandalen valde kvinna efter kvinna att berätta om sexuella trakasseri­er och övergrepp under hashtagen # Metoo.

En av alla kvinnor som tog bladet från munnen är skådisen America Ferrera, 33. När hon var nio år blev hon utnyttjad av en äldre man, som hon kände.

– Första gången jag kan minnas att jag blev sexuellt utnyttjad var när jag var nio. Jag berättade inte om det för någon och levde med skam och skuld och tänkte hela tiden att det var jag som var ansvarig för vad han gjorde mot mig, skriver hon på Instagram.

Efter att han utnyttjat henne var hon tvungen att träffa honom dagligen i flera års tid.

– Han log och vinkade åt mig, samtidigt som jag alltid skyndade förbi honom medan mitt blod frös till is, med vetskapen om att bara han och jag visste – att han förväntade sig att jag skulle hålla käften och le tillbaka, fortsätter hon.

VILL ATT ANDRA BERÄTTAR

America har tidigare pratat om kvinnors rättighete­r i media, och varit en stark röst för flera unga tjejer.

– I själva verket handlar allt i slutändan om människors lika värde, och det är därför vi driver denna kamp tillsamman­s, sa hon under ” Women's March” i Washington DC i januari.

Efter att hon berättat om vad som hände henne när hon var nio, uppmanar hon alla att göra precis som hon – bryta tystnaden.

– Tjejer, nu bryter vi tystnaden så att nästa generation av tjejer slipper leva med den här skiten, avslutar hon.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden