Veckans NU!

” House of card”- skådisen Kevin Spacey anklagas för övergrepp mot en 14- årig pojke. Efter avslöjande­t föll tv- serien likt en korthus och nu meddelades det att den läggs ner.

I efterdynin­garna av Me too- uppropet kommer nu anklagelse­r mot den Oscarspris­ade skådisen Kevin Spacey. ” Star trek”- stjärnan Anthony Rapp säger att Kevin utnyttjade honom som 14- åring...

- AV: ANGELICA J AAKO BI L L ENMAN FOTO: I BL, STELL A PI CTURES

I” American beauty”, från 1999, spelar Kevin Spacey, 58, sliskiga tonårspapp­an Lester Burnham som förälskar sig och förför sin tonårsdott­ers bästa vän. Fortfarand­e idag är det många som förknippar Kevin med rollen som gav honom en Oscar för bästa manliga huvudroll.

Nu anklagas skådisen ha gjort liknande saker som i filmen. Anthony Rapp, 46, känd från bland annat tv- serien ” Star trek: Discovery”, säger att Kevin antastade honom som 14- åring.

BER OM URSÄKT PÅ TWITTER

Händelsen ska ha skett 1986, när Kevin var 26. Anthony var hembjuden till Kevin på fest. När de två var ensamma kvar lyfte Kevin upp Anthony och la honom på en säng.

– Jag försökte inte ta mig loss direkt, för jag tänkte: ” Vad händer?”. Och då lägger han sig på mig, berättar Anthony för sajten Buzzfeed.

Anthony lyckades ta sig loss och lämnade huset skräckslag­en.

Idag menar Kevin att han inte minns den specifika händelsen, men att han ber om ursäkt. Dessutom tar han nu bladet från munnen och kommer ut som gay.

– Jag väljer nu att leva som en homosexuel­l man. Jag vill ta itu med det här på ett ärligt och öppet sätt och det börjar med att jag utvärderar mitt eget beteende, skriver han på Twitter.

Dagen efter hans uttalande föll tv- serien ” House of cards”, där Kevin spelar huvudrolle­n, likt ett korthus och det meddelades senare att serien läggs ner.

 ??  ?? Kevin har vunnit en Oscar för bästa huvudroll i filmen ” American beauty”. Kevin Spacey ber idag sitt offer om ursäkt, även om han säger att han inte minns den specifika händelsen.
Kevin har vunnit en Oscar för bästa huvudroll i filmen ” American beauty”. Kevin Spacey ber idag sitt offer om ursäkt, även om han säger att han inte minns den specifika händelsen.
 ??  ?? Skådisen Anthony Rapp säger att Kevin antastade honom som 14- åring.
Skådisen Anthony Rapp säger att Kevin antastade honom som 14- åring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden