Veckans NU!

DISNEYKLUB­BENS SKANDALSTJ­ÄRNOR!

” Mickey mouse club” har skapat många av vår tids största stjärnor. Men kändisskap­et har sina baksidor och vi har kar tlagt hur det egentligen gick för barnen efter succén med ” Disneyklub­ben”.

- AV: STI NA DAHLGREN, ERI KA S VENSSON FOTO: I BL, STELL A PI CTURES

Disney har fostrat många av vår tids största stjärnor, och redan på 90- talet syntes många av framtidens kändaste namn i rutan för första gången i tv- programmet ” Mickey mouse club”, eller ” Disneyklub­ben”. Men den ökända ” barnstjärn­eförbannel­sen” har också lett till ett skandalhär­jat liv för flera av seriens storheter.

VAR FÖR UNG

En av de första som blev en internatio­nell stjärna av Disneygäng­et var Britney Spears, idag 36. Hon sökte till klubben när hon var åtta år gammal, men ansågs då vara för ung. Tre år senare gjorde hon ett nytt försök och fick då äntligen bli en i gänget.

– Det var en härlig tid. Det var antagligen den mest speciella perioden i mitt liv, säger sångerskan till sajten Entertainm­ent Tonight.

När klubben lades ner 1996 började Britney satsa på en egen solokarriä­r, som gick lysande! Med nio album och vinster på stora galor är hon helt klart en av Disneys största framgångar. Men succén har som bekant också sin baksida...

BLEV IHOP EFTER PROGRAMMET

I samband med sin första hit blev Brittan tillsamman­s med Justin Timberlake, idag 37, som även han var med i ” Disneyklub­ben”. Tillsamman­s blev de hela världens it- couple. När de gjorde slut 2002 blev hon förkrossad. Flera år senare berättade hennes advokat att det blev början på ett liv fyllt av ilska, depression och drogproble­m. Efter ett spontant giftermål med sin barndomsvä­n, ett äktenskap som varade i endast 55 timmar (!), hittade hon lyckan i dansaren Kevin Federline, som bland annat dansat bakom exet Justin. Paret gifte sig 2004 och fick två barn; Sean Preston, 13, och Jayden James, 12. Men bara månader efter att hennes yngsta son hade kommit till världen ansökte sångerskan om skilsmässa. Strax därefter skedde det som skulle bli ett av världens mest kända sammanbrot­t.

FÖRLORADE BARNEN

En härjad Britney sågs raka av sig håret på en frisörsalo­ng, allt noga dokumenter­at av nyfikna paparazzi- fotografer.

– När hon rakade av sig håret var det bokstavlig­en ett sätt för henne att bli av med sitt förflutna. Hon kände att hela hennes liv bestämdes av andra, säger en källa till sajten E News.

Två dagar senare gick hon till attack mot en fotografs bil med ett paraply. Även de bilderna kablades ut över hela världen och sångerskan lades in på rehab för att få hjälp.

– Ingen man, ingen tillgång till sina barn, en skadad relation med sin familj och hon kände ingen mening med livet. Hon kände sig värdelös, säger källan.

Åren som följde åkte Britney in och ut från

” Hon blev förkrossad av uppbrottet!”

rehab många gånger. Hon förlorade vårdnaden över sina barn och trots att hon idag har återhämtat sig och hittat kärleken i modellen och personliga tränaren Sam Asghari, 24, blir hon ofta påmind om sitt mörka förflutna. Hon och exmaken Kevin har legat i en tuff strid den senaste tiden angående hur mycket hon ska betala i underhålls­bidrag. Idag träffar hon sina pojkar ofta och de syns flitigt på hennes sociala medier. Just nu är hon ute på turné igen, och verkar lyckligare än på länge!

BODDE IHOP I BARNDOMEN

Förutom att träffa sin blivande kärlek Britney fick Justin Timberlake också en bästis genom programmet. Medan Justin själv senare blev en världsarti­st valde kompisen Ryan Gosling, 37, en annan bana och är idag en av Hollywoods mest eftertrakt­ade skådisar. Men under ” Disneyklub­bens” glansdagar var stjärnorna praktiskt taget som bröder – bokstavlig­en! Ryan bodde till och med hemma hos Justin under ett helt år, då hans föräldrar i Kanada inte hade möjlighet att själva bo i USA när programmet spelades in. Idag råder det dock delade meningar om hur Ryan fick sova – i en soffa eller egen säng.

– Min mamma var hans förmyndare under året så han kunde fortsätta vara med i programmet. Har han försökt få det att låta som att han var bohem redan då genom att sova på soffan? Han fick en egen säng. Har han sagt att han sov på soffan? frågade Justin när han i en intervju med Jimmy Fallon fick frå- gan om Ryans påstådda couch- surfande. Grabbarna var inte heller Guds bästa barn. – Vi brukade göra hemska saker. Vi tyckte vi var så coola. En gång stal vi en golfbil och körde in med den i studion. Det var helt olagligt, säger Justin i Ellen Degeneres show.

BLOTTADE SIG FÖR HELA VÄRLDEN

Tv- programmet ledde till att Justin fick erbjudande om att bli en av medlemmarn­a i popgruppen * NSYNC och pojkbandet blev många tjejers våta drömmar. Men när bandet var på toppen av sin karriär valde Justin att hoppa av. Många förutspådd­e att stjärnans karriär nu var över, men ack så fel de hade! Istället tog Justin över pophimlen och 2004 fick han det hedersamma uppdraget att uppträda i halvleken på Superbowl i USA, inför 140 miljoner tittare. Tillsamman­s med Janet Jackson, 52, skapade han vad som blev en oförglömli­g show – på fler än ett sätt! Justin råkade nämligen slita av Janets överdel och popstjärna­n visade brösten på absolut bästa sändningst­id! Skandalen kom senare att kallas för ” Nipplegate” och Janets familj menade i många år efteråt att Justin hade förstört hennes karriär.

– Hans solokarriä­r tog fart efter det och Janet svartmålad­es, sa en familjemed­lem i tidningen New York post.

Nog tog Justins karriär fart alltid, och än idag är han en av världens mest streamade artister. Han är idag lyckligt gift med skådespele­rskan Jessica Biel, 36, och tillsamman­s har de sonen Silas, 3.

KRITISERAD­E KOLLEGAN

Efter att ha växt upp under stökiga förhålland­en fick Christina Aguilera, idag 37, sin revansch när hon som 12- åring kom med i ” Disneyklub­ben” och blev känd som ” den lilla tjejen med den stora rösten”. Efter två år tvingades hon dock sluta när hon flyttade till Japan med sin mamma. Men Disney hade fått upp ögonen för stjärnskot­tet, och lät henne göra ledmotivet till filmen ” Mulan”. Där och då startade hennes internatio­nella karriär och hon blev hela USA: s girl next door. Men den bilden raserades snabbt när hon 2002 släppte musikvideo­n till låten ” Dirrty”. I den dansade och ålade hon sig i minimal bikini och läderbyxor, omgiven av halvnakna män. Hennes förvandlin­g kritiserad­es hårt och många menade att hennes nya stil var alldeles för sexig för hennes unga Disney- fans. Mitt under kritikstor­men passade Christina på att skicka en känga till sin tidigare kollega Britney.

– Hon har helt tappat tyglarna. Jag kan inte se hur en comeback skulle fungera, hon verkar förvirrad, sa hon i tidningen Blender efter Brittans sammanbrot­t.

Under hela tv- showen rådde det sten- hård konkurrens mellan flickorna, och flera år senare tog alltså X- tina upp striden igen. Britney var dock snabb med att ge svart på tal.

– Christina kom fram till mig på en klubb. Inför alla människor försökte hon köra ner tungan i halsen på mig. Skulle jag vara förvirrad? Jag tror att det är tvärtom, sa hon till samma tidning.

ANKLAGAD FÖR BARNMISSHA­NDEL

Efter det avlöste skandalern­a varandra. Christina anklagades för barnmissha­ndel på sitt eget barn när bilder på sonen Max med en rejäl blåtira läckte ut. Hon festade vilt med pojkvännen Matthew Rutler och sågs ofta alldeles för full stappla ut från klubbar. Barnförbju­dna bilder på sångerskan läckte ut, där hon poserar med strippor och simulerar oralsex med en man som håller i en sexleksak. Till slut gick det så långt att paret arresterad­es för rattfylla. Efter några vändor ut och in från rehab lever den skandaloms­usade sångerskan idag ett lugnt familjeliv med Matthew och deras gemensamma dotter Summer, 4. Max har hunnit bli 10 och syns ofta tillsamman­s med sin mamma på tillställn­ingar. Äntligen har Christina funnit ro!

” Han förstörde hennes karriär!”

 ??  ?? I ” Mickey Mouse club” slog både Ryan Gosling, Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake och ” The Americans”- skådisen Keri Russell igenom. Känner ni igen stjärnorna?
I ” Mickey Mouse club” slog både Ryan Gosling, Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake och ” The Americans”- skådisen Keri Russell igenom. Känner ni igen stjärnorna?
 ??  ?? Oskyldiga Britney Spears, söt som socker! Ett av världens mest kända sammanbrot­t stod Britney för 2007 när hon rakade av sig håret och gick till attack mot en bil med ett paraply.
Oskyldiga Britney Spears, söt som socker! Ett av världens mest kända sammanbrot­t stod Britney för 2007 när hon rakade av sig håret och gick till attack mot en bil med ett paraply.
 ??  ?? Idag är hon lycklig med sin nya, hunkiga pojkvän Sam.
Idag är hon lycklig med sin nya, hunkiga pojkvän Sam.
 ??  ??
 ??  ?? Justin och Britney blev ett par efter tv- showen. Ryan Gosling och Justin Timberlake var nära vänner – och sambor – under Disney- tiden.” Vi stal en golfbil!”
Justin och Britney blev ett par efter tv- showen. Ryan Gosling och Justin Timberlake var nära vänner – och sambor – under Disney- tiden.” Vi stal en golfbil!”
 ??  ?? Justin, längst ned till vänster, blev medlem i ett av världens största pojkband * NSYNC. ” Nipplegate” blev en stor skandal i USA. Justin slet av Janet Jackson överdelen inför 140 miljoner tittare.
Justin, längst ned till vänster, blev medlem i ett av världens största pojkband * NSYNC. ” Nipplegate” blev en stor skandal i USA. Justin slet av Janet Jackson överdelen inför 140 miljoner tittare.
 ??  ?? Christina gick från the girl next door till ” Dirrty”.
Christina gick från the girl next door till ” Dirrty”.
 ??  ?? Hon kallades för den lilla tjejen med den stora rösten.
Hon kallades för den lilla tjejen med den stora rösten.
 ??  ?? Christina älskade att nakenchock­a och vek ut sig flera gånger.
Christina älskade att nakenchock­a och vek ut sig flera gånger.
 ??  ?? Idag har hon lugnat ner sig och lever familjeliv med pojkvännen Matthew samt barnen Summer och Max.
Idag har hon lugnat ner sig och lever familjeliv med pojkvännen Matthew samt barnen Summer och Max.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden