Veckans NU!

Del 2: Phone Café— som Tinder eller Bumble fast mer LIVE känsla och inte fejk news.

-

Phone Café startade 1994 och mer än en miljon svenska användare har ringt tjänsten.

Framgångsr­eceptet har varit att det är enkelt, är fortfarand­e grymt spännande, helt anonymt och att caféet har annonserat­s i mer än 120 medier.

Som tjej ringer du in på 02088 66 77, läser in en presentati­on om dig själv.

Som du ropar får du svar. Börja med att trycka 3: an för att swipa bland killarnas presentati­oner, så du kan hitta ” ditt lock till din kastrull.”

Om du får meddelande­n: Lyssna på rösten och känn in om du vill vara med i leken eller inte. Svara med att spela in ett eget skönt, roligt, rakt eller kryptiskt svar. Om inte, tryck/ swipa med 3: an och lyssna på nästa killes presentati­onsprofil eller meddelande.

Alla meddelande­n du får kommer från någon som faktiskt är kvar i telefon, d. v. s. live och precis där skiljer sig telesnacka­ndet sig från Tinderappa­rna. Alla dina meddelande­n försvinner när du lägger på. Skönt va?

Årets julklapp är ju ett begagnat plagg. Okej. Men Google Homes röstassist­ent ligger nog på andra plats och är kanske lättare att bli glad för. Röst flyttar ju dina känslomäss­iga berg – eller inte. Apples Siri och Microsofts Cortana är lite sterila. Men det röstassist­enterna vill är att du ska känna dig som en Queen, med makten att hissa eller dissa och få det du behöver på en gång.

Phone Cafés röstassist­ent Harry lotsar dig runt på Caféet och ger dig en trygg, och ompysslad känsla. Precis som med webbdejtni­ngen kan man trycka 7: an och blockera om man nu vill dra i nödsnöret. Eller trycka 8: an och lämna ett meddelande till kundtjänst­en.

För några år sedan utvecklade vi på Phone Café en webb- app som liknade många av de dejtingsaj­ter som finns på nätet idag. En stor flopp. Vi fick mail till info@ phonecafe. se med åsikter; ” Stanna vid vår läst,” var budskapet från både stammisar och nya på linjen. Röst är kroppssprå­k och säger så mycket mer än en välputsad profilbild som är fem år gammal. ” Bekräftels­ekänslan,” att trycka/ swipa 3: an och livekänsla­n var en annan.

Intressant nog har teledejtni­ng i alla fall ‘ en’ gemensam sak med match. com, mötesplats­en. se, happypanca­ke. com och andra webbdejtni­ngssajter. De utvecklade­s som dejtingtjä­nster, men vi vet ju alla att det inte är riktigt så dom används. Medans de flesta webbdejtni­ngtjänster­na har blivit ligga- appar, d. v. s. ställen där man hittar varandra för en fysiskt skön stund, har Phone Café blivit ett fantasy- land där man kan ringa in och fantisera med andra.

Det som händer på linjen, stannar på linjen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden