Veckans NU!

LIAM NEESON VILLE MÖRDA OSKYLDIG MAN!

En väninna blev våldtagen av en mörkhyad man. Då gick Liam Neeson ut med fjäderbato­ng och hoppades få döda någon mörkhyad!

- AV: OLA BRISI NG FOTO: I BL

Skådisen Liam Neeson, 66, har i många år varit väldigt omtyckt i Hollywood, och framstått som en hyvens kille. Men allt detta har plötsligt ändrats radikalt, och nu anklagas stjärnan för att vara rasist!

VILLE HÄMNAS

I sin senaste film ” Cold pursuit” spelar han, som i många actionfilm­er han gjort, en ensam man som tar till blodigt våld för att hämnas en oförrätt. Men då en reporter från brittiska tidningen Independen­t nyligen undrade var han hittade sina rollfigure­rs vrede avslöjade Liam en privat historia om en känsla av att vilja hämnas. När en av hans kvinnliga vänner för några år sedan blev brutalt våldtagen av en svart man, började skådisen springa ut på gatorna med en fjäderbato­ng i fickan i hopp om att få en anledning att använda den på någon mörkhyad!

– Jag skäms för att säga det, men jag gjorde det i kanske en vecka. Jag hoppades att en ” svart jävel” skulle komma ut från en pub och ge sig på mig eller nåt, så att jag skulle kunna döda honom, förklarade Liam.

ALDRIG ERKÄNT DET

Efter det var han noga med att poängtera att han, då han ser tillbaka på det idag, chockas av hur han själv tänkte i situatione­n.

– Jag har aldrig erkänt det, och nu berättar jag det för en journalist, säger han.

Kritiken lät inte vänta på sig. Många blev rasande över uttalandet och i USA har han nu anklagats för att vara rasist.

– Om det hade varit en vit man, hade Neeson reagerat på samma sätt? undrade Cornell L Craig, ansvarig för mångfaldsf­rågor på Pace- universite­tet, i tv- kanalen NBC.

Samtidigt började folk twittra om att Liam borde portas från Oscarsgala­n. Liam nominerade­s själv till en Oscar för huvudrolle­n i filmen ” Schindlers list” 1993.

” Jag gick runt med batong i fickan!”

 ??  ?? Liam Neeson är känd för sina fartfyllda actionroll­er, men det går minst lika vilt och mordiskt till i stjärnans privatliv!
Liam Neeson är känd för sina fartfyllda actionroll­er, men det går minst lika vilt och mordiskt till i stjärnans privatliv!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden