Veckans NU!

” They tried to make me go to rehab...”

- ERIKA SVENSSON Titelansva­rig veckansnu@ aller. com

Ja, den frasen känner vi igen från Amy Winehouses megahit ” Rehab” från 2006, och sorgligt nog var det till slut missbruket som tog stjärnans alldeles för korta liv. Hennes öde är tyvärr inte unikt i Hollywood- kretsar – inte ens när det gäller barn. Vi har kartlagt några av kändisarna som hamnade på behandling­shem redan innan de hade blivit myndiga.

Och på tal om barnstjärn­or som spårat ur: Minns ni Amanda Bynes? Så klart ni gör! Hon tog världen med storm genom filmer som ” She's the man” under 2000- talets mitt, innan hon gick ner sig rejält i alkohol- och drogträske­t. 2012 arresterad­es hon hela sex gånger på endast fem månader! Efter flera års frånvaro gjorde hon i höstas en storstilad comeback i Paper magazine, och planerade en återkomst på filmduken. Men den ser ut att dröja. Nu har stjärnan tagit in på rehab – igen!

Och på tal om barnstjärn­or som spårat ur: Minns ni Demi Lovato? Så klart ni gör!

Man kan i princip kopiera texten om Amanda rakt över, för Demis framgångss­aga är nästintill identisk. Hon slog igenom som Disney- stjärna, åkte till rehab för första gången i tonåren, återvände i höstas efter att nästan ha dött av en överdos, kom ut ren och redo för att göra ny musik... Men nu ha räven hon återvänt till avvärjning­skliniken. I samma veva blev hon också dumpad av pojkvännen Henri Levy

– som även han har ett förflutet med missbruksp­roblem.

Vi håller alla tummar för att både Amanda och Demi – och alla andra som kämpar mot missbruk – ska komma tillbaka friska snart!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden