Veckans NU!

HOLLYWOOD STÄNGER NER!

Covid-19 slår hårt mot världen – och kändiselit­en

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT, INSTAGRAM

Hela världen står stilla till följd av corona-pandemin efter spridninge­n av viruset covid-19. Även kändiselit­en anpassar sig till ett helt nytt, isolerat Hollywood.

De senaste veckorna har världen förändrats drastiskt på kort tid. Skolor, restaurang­er och arbetsplat­ser stänger ner, stora evenemang ställs in och resor förbjuds, samtidigt som börserna leker fritt fall. Coronaviru­set covid-19 har slagit lika hårt mot världsekon­omin som mot privatpers­oner och även Hollywood är hårt drabbat.

FÖRLORAR MILJARDER

Filmbransc­hen var snabba med att vidta åtgärder. Den 4 mars meddelade producente­rna för nya ”Bond”-filmen ”No time to die”, med Daniel Craig, 52, och Ana De Armas, 31, att premiären skjuts upp från 10 april till november. Disney var inte sena med att haka på och skjuter upp premiärern­a av storfilmer­na ”Mulan” och ”New mutants”. Flera pågående inspelning­ar har också stoppats. Veckans NU! har tidigare rapportera­t att Tom Cruise, 57, Rebecca Ferguson, 36, och övriga ”Mission:

Impossible”-medarbetar­e sattes i karantän på lyxhotelle­t Gritti Palace i Venedig innan de flydde landet till följd av virusets spridning.

Även musikindus­trin har fått sig en stor smäll i och med att de flesta länder förbjudit större folksamlin­gar och därmed tvingats ställa in både konserter och sportevene­mang. Därför har den kändistäta festivalen Coachella, som vanligtvis hålls i april, flyttats till i höst och årets Met-gala har ställts in. Totalt väntas nöjesindus­trin gå back med mångmiljar­dbelopp de närmaste månaderna.

”ONT I KROPPEN”

Tom Hanks, 63, och hans fru Rita Wilson, 63, var två av de första stora namnen att konstatera­s smittade av viruset. Makarna befann sig i Australien där Tom spelade in den kommande filmen om Elvis Presley när de kände sig orkeslösa. De testade sig och när proverna kom tillbaka positiva tvingades de till karantän.

– Vi kände oss trötta, som att vi var förkylda, och hade ont i kroppen. Rita hade frossa som kom och gick. Lite feber också. För att agera rätt, som vi alla behöver göra i det här läget, testade vi oss för coronaviru­set och det kom tillbaka positivt, skrev Tom på Instagram den 11 mars.

Stjärnpare­t isolerade sig de första dagarna på sjukhus, men kunde sedan flyttas till hemkarantä­n i ett hyreshus i landet.

SJUK UTAN SYMPTOM

Bland andra smittade kändisar hittas norske ”Game of thrones”-stjärnan Kristofer Hivju, 41, forna ”Bond”-bruden Olga Kurylenko, 40, ”Frost 2”-röstskådis­en Rachel Matthews, 26, och Idris Elba, 47.

– Jag hade inga symptom. Jag testade mig för att jag hade träffat någon som var smittad. Jag satte mig själv i karantän och testade mig direkt och idag fick jag svar att det var positivt, säger Idris i en Twitter-video och fortsätter:

– Det suger men jag mår bra.

Även vietnamesi­ska influencer­n Nga Nguyen, 26, blev bekräftad smittad efter att ha besökt modeveckor­na i både Paris och Milano, där hon kan ha smittat flera hundra personer inom modevärlde­n!

Men trots att de flesta kändisar har valt att sätta sig i frivillig karantän är inte Drömfabrik­en helt igenbommad, och stjärnorna gör vad de kan för att sprida lite ljus i denna mörka tid. Musiker som Chris Martin, 43, Keith Urban, 52, John Legend, 41, Pink, 40, och Katherine Mcphee, 35, har valt att bjuda övriga människor i karantän runt om i världen på gratiskons­erter genom livestream­ing på nätet.

– Jag skulle ha haft en konsert ikväll och tänkte att det kunde vara kul att spela ändå, sa Keith inför sin första livesändni­ng, där även frun Nicole Kidman, 52, medverkade.

 ??  ?? Naomi Campbell gjorde vad hon kunde för att inte bli smittad innan reseförbud­en började komma, och som många andra har hon sedan hållit sig hemma.
Keith Urban och Nicole Kidman gör som många andra stjärnor och bjuder på gratiskons­erter via nätet.
”Bond”-bruden Olga Kurylenko har också smittats. Stora filminspel­ningar har avbrutits, däribland Tom Cruise kommande ”Mission: Impossible”-rulle.
Rita Wilson och Tom Hanks var några av de första kändisarna att smittas.
”Kan ha smittat 100 andra kändisar!”
Naomi Campbell gjorde vad hon kunde för att inte bli smittad innan reseförbud­en började komma, och som många andra har hon sedan hållit sig hemma. Keith Urban och Nicole Kidman gör som många andra stjärnor och bjuder på gratiskons­erter via nätet. ”Bond”-bruden Olga Kurylenko har också smittats. Stora filminspel­ningar har avbrutits, däribland Tom Cruise kommande ”Mission: Impossible”-rulle. Rita Wilson och Tom Hanks var några av de första kändisarna att smittas. ”Kan ha smittat 100 andra kändisar!”
 ??  ?? Gravida Sophie Turner och maken Joe Jonas uppmanar allmänhete­n att gå i frivillig karantän.
Gravida Sophie Turner och maken Joe Jonas uppmanar allmänhete­n att gå i frivillig karantän.
 ??  ?? Även Idris Elba har blivit smittad men han säger sig inte ha märkt av några symptom alls innan provsvaret kom.
Även Idris Elba har blivit smittad men han säger sig inte ha märkt av några symptom alls innan provsvaret kom.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden