Veckans NU!

Från psykos till terapi

- ERIKA SVENSSON Titelansva­rig veckansnu@aller.com

Rapparen Kanye West är ständigt i ropet, men de senaste veckorna har han nog varit mer omtalad än någonsin tidigare. Inte nog med hans ständigt ändrade planer på att ställa upp i höstens presidentv­al i USA så har han också väckt uppståndel­se med flera kontrovers­iella uttalanden om bland annat slaveri och abort. Men kommentare­rna har kanske inte alltid varit så genomtänkt­a. Rapparens familj, med frun Kim Kardashian i spetsen, tror nämligen att Kanye, som är bipolär, är inne i en svår manisk period och att han ibland agerar under psykoser!

De senaste veckornas stora följetång i kändismedi­a har varit rättegånge­n mellan Johnny Depp och Amber Heard i London. Exmakarna har turats om att kasta skit på varandra inför juryn och i vanlig ordning anklagat varandra för fysik misshandel. Men Johnny har också tvingats svara på frågor om sitt drogmissbr­uk och det är inte en vacker bild skådisen målat upp. Bland annat erkänner han att han gav droger till sin dotter, Lily-rose Depp, när hon bara var 13 år!

Psykiska problem och äktenskaps­bråk är vardagsmat att diskutera inne i Hollywoodt­erapeutern­as tysta rum. Vanligtvis råder tystnadspl­ikt och sekretess för psykologer­na, men ingenting verkar vara heligt i Drömfabrik­en. Kändistera­peuterna har delat med sig av mörka hemlighete­r om knark, otrohet och självmords­tankar från klienter som Beyoncé, Emma Stone, Nicole Kidman och Keith Urban. Vilken stjärna var till exempel så jobbig att hen fick sin psykolog att säga upp sig?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden