Veckans NU!

”DRACK ALLTID TVÅ FLASKOR”

På de utsålda turnéerna blir det ofta för mycket av både skräpmat och sprit för Ed Sheeran. Nu pratar han ut om sitt beroende.

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT

Ed Sheeran, 29, är en av världens största artister som spelar för fulla arenor världen över. Men framgången har också en mörk baksida. För första gången pratar sångaren ut om sin ”missbruksp­ersonlighe­t”. I en chatt med en författare som skriver självhjälp­sböcker avslöjar ”Thinking out loud”stjärnan att han insåg att han hade problem med beroende när han läste Elton Johns självbiogr­afi, uppger The Sun.

– Elton skrev: ”Jag kunde bli extremt sugen på glass och åt sedan fyra efterrätte­r tills jag spydde”. Då tänkte jag: ”Det har jag också gjort”. Eller hans Martini-frossa när han ska se hur många han klarar av att dricka. Det har jag också gjort, sa Ed under samtalet.

”BLEV BARA SORGLIGT”

Det är inte bara med skräpmaten som Ed uppger att han har haft svårt att sätta gränser, det gäller även spriten. Precis som med maten har stjärnan haft svårt att sluta efter ett eller två glas och mängderna har därför många gånger blivit ohälsosamm­a.

– Gör jag något så gör jag det det aldrig halvhjärta­t. Ska jag dricka ser jag ingen vits i att ta ett glas, då tar jag hellre två flaskor.

Det hela eskalerade 2014 när han var ute på en 17 månader lång världsturn­é och drack mycket och åt dåligt varje dag och knappt såg solljuset.

– Det var kul till en början men efter ett tag blev det bara sorgligt. Jag har aldrig mått sämre. Jag kände, på ett mörkt sätt: ”Vad är vitsen? Varför är jag ens här?”.

I december 2018 gifte sångaren sig med barndomsvä­nnen Cherry Seaborn, 28, och han tackar nu henne för att ha hjälpt honom att bli kvitt alkoholber­oendet.

– Hon dricker inte så ofta själv så hon har fått mig att sluta dricka regelbunde­t, säger han.

”Ser ingen vits i att bara ta ett glas”

 ??  ?? Det har blivit mycket sötsaker och mycket dricka för Ed Sheeran.
Med hjälp av frun Cherry Seaborn har stjärnan lärt sig hantera drickandet.
Det har blivit mycket sötsaker och mycket dricka för Ed Sheeran. Med hjälp av frun Cherry Seaborn har stjärnan lärt sig hantera drickandet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden