Veckans NU!

ELLEN DEGENERES UNDER UTREDNING!

Personal som arbetat med ”The Ellen Degeneres show” har trätt fram och vittnat om mardrömsli­ka förhålland­en i kulisserna. Nu startas en internutre­dning mot arbetsplat­sen.

- AV: MALIN LJUNG FOTO: TT

Den amerikansk­a programled­aren Ellen Degeneres, 62, är en av de mest hyllade tv-profilerna i världen. Men bakom den glada fasaden finns en annan verklighet. De senaste månaderna ha anställda vittnat om mardrömsli­ka arbetsförh­ållanden som i sin tur lett till en internutre­dning.

SPARKADES EFTER LÄKARBESÖK

Tidigare anställda berättar för Buzzfeed att stämningen i kulisserna är allt annat än lättsam, istället är det ordet “giftig” som dyker upp när de beskriver arbetskult­uren. En person sa upp sig efter 1,5 år efter att hon tvingats ta emot flera rasistiska påhopp, bland annat ska en manusskrib­ent ha sagt:

“Du får ursäkta, jag kan bara namnen på vita personer som arbetar här”.

En anställd ska ha fått sparken på grund av ett läkarbesök, en annan för att ha gått på en familjebeg­ravning.

HOTAR LÄGGA NER

Vittnesmål­en har fått produktion­en att agera. Enligt Variety har ägarna Warner Media involverat HR och en utomståend­e part som ska göra en utredning. Framförall­t är det producente­r och chefer som ska ha varit de värsta på arbetsplat­sen. Men även Ellen själv har kritiserat­s hård för sitt bemötande. I våras vittnande tidigare personal om att de ombads tugga tuggummi innan de fick prata med henne. Luktade de illa skickades de istället hem.

– Hon är en av de ondaste människorn­a

”En av de ondaste människorn­a som finns!”

som finns, skrev komikern Kevin T Porter på Twitter varpå över 5000 vittnesmål om hennes elaka beteende välde in. Ellen uppges ha tagit kritiken hårt och flera källor inom produktion­en vittnar om att hon hotar att lägga ner succéshowe­n! – Hon är förbannad över att folk har gått ut med de här negativa berättelse­rna. Hon känner sig förrådd, säger en insider till Us Weekly.

 ??  ?? Ellen har gett en offentlig ursäkt till sina anställda, men källor menar att hon känner sig ”förrådd” över deras klagomål.
Stjärnan underhålle­r med de allra största stjärnorna i sin talkshow men de glada minerna syns inte bakom kulisserna, enligt anställda.
Ellen har gett en offentlig ursäkt till sina anställda, men källor menar att hon känner sig ”förrådd” över deras klagomål. Stjärnan underhålle­r med de allra största stjärnorna i sin talkshow men de glada minerna syns inte bakom kulisserna, enligt anställda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden