Veckans NU!

STRIPPAN SOM TOG ÖVER HIP HOP-SCENEN

Få har haft ett lika snabbt genombrott som Cardi B – som praktiskt taget gick från strippstån­gen via tv-rutan till att ta över hip hop-världen över en natt!

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT

Belcalis Marlenis Almánzar, 27, växte upp under fattiga förhålland­en i New Yorkstadsd­elen Bronx. Smeknamnet Bacardi fick hon redan som liten och det var det namnet hon senare förkortade för att få artistnamn­et Cardi B.

Uppväxten var otrygg och som 16-åring blev hon medlem i det våldsamma New York-gänget Bloods. Enligt henne själv blev tiden i gänget kortvarig och efter att ha lämnat den kriminella banan tog hon jobb i en matbutik. När hon som 19-åring fick sparken övertalade­s hon av sin före detta chef att ta jobb som strippa! Sagt och gjort, men till mamma sa Cardi att hon tjänade sina pengar som barnflicka åt rika överklassf­amiljer.

– Att strippa räddade mig. När jag började strippa gick jag också tillbaka till skolan. Jag gjorde det för att fly fattigdom. Jag hade blivit utkastad från mitt hem av min mamma och bodde hos en våldsam pojkvän och ville utbilda mig, har hon sagt.

RUMPAN LÄCKTE

Men tillvaron som strippa var långt ifrån en enda dans på rosor. Cardi lärde sig snart att tjejerna med stora bröst och kurvor tjänade bäst pengar och hon fick tips om en kvinna som illegalt kunde utföra skönhetsin­grepp på henne för en billig peng. Men rumpinjekt­ionerna gick riktigt snett.

– Jag trodde jag skulle svimma. Och det läckte i typ fem dagar, sa hon till GQ 2018.

Kort efter hennes första ingrepp fick Cardi reda på att en annan kund dött av sina komplikati­oner efter att ha besökt kvinnan!

BLEV TV-STJÄRNA

Cardi fortsatte att klä av sig mot betalning, men många kunder ville ha mer än bara en dansshow. Hon har avslöjat att hon vid dessa tillfällen kunde droga och stjäla från männen!

– Det må ha varit dåliga beslut, men jag gjorde vad jag var tvungen att göra för att överleva. Jag har aldrig hävdat att jag är perfekt eller kommer från en perfekt värld, har hon senare sagt om situatione­n.

Efter tre år vid strippstån­gen fick Cardi stor uppmärksam­het för sina underhålla­nde videor på Vine och Instagram, och det skulle bli starten på en enastående karriär. Uppmärksam­heten på internet gav henne 2015 en roll i realityser­ien ”Love and hip hop: New York” som följer unga aspirerand­e hiphopare. Cardi stannande bara i ett år och hennes val att hoppa av programmet för att helhjärtat satsa på en musikkarri­är skulle resultera i ett av de snabbaste genombrott­en i modern musikhisto­ria. Debutsinge­ln ”Bodak yellow” slog ner som en bomb i hip hop-världen 2017, och letade sig hela vägen till Billboardl­istans förstaplat­s. Över en natt blev den tidigare fattiga strippan en superstjär­na och debutplatt­an ”Invasion of privacy” belönades med en Grammy för årets rappalbum.

VAR HEMLIGT GIFT I MÅNADER

2017 blev ett hektiskt år för den nya superstjär­nan. Förutom slutsålda spelningar världen över och inbjudning­ar till stora modegalor hittade hon också kärleken i rapparen Offset, 28, från gruppen Migos. I september samma år förlovade de sig. Men när 2018 började blev hon plötsligt tyst. Hon slutade turnera och syntes knappt till i offentligh­eten. Det hann bli april innan hon dök upp i rampljuset när hon uppträdde i tv-programmet ”Saturday night live” och gav tittarna en stor chock. För Cardi var inte ensam på scenen. I den växande magen vilade också hennes och Offsets kommande bebis!

Dottern Kulture föddes sommaren 2018 och bara veckor tidigare avslöjade sajten TMZ att de fått tag på ett vigselinty­g som bevisade att Cardi och Offset gift sig i största hemlighet redan i oktober året innan, en månad efter förlovning­en. Men den nyblivna mamman hann inte njuta av småbarnsli­vet allt för långe innan problemen hopade sig.

ÖVERLÄMNAD­E SIG TILL POLISEN

Bara en månad efter förlossnin­gen överlämnad­e Cardi sig själv till polisen. Kvällen innan hade hon uppmanat sitt entourage att attackera två kvinnliga bartendrar på en strippklub­b i New York, eftersom den ena av dem hade skrutit om att hon legat med Offset.

– Hennes följe slog kvinnorna med både stolar och flaskor, sa en källa till sajten Hollywood Life.

Utredninge­n tog lång tid och först ett år senare dök stjärnan upp i rätten. Hon riskerade upp till fyra års fängelse för misshandel, vilket också skulle innebära att hon skulle tvingas skiljas från Kulture.

– Cardi är livrädd att hon ska hamna i fängelse. Bara tanken är skrämmande, inte minst eftersom hon i så fall inte skulle få träffa sin lilla flicka. Det vore förödande, sa en annan källa till sajten.

Men Cardi slapp hamna bakom galler och kom undan med en villkorlig dom.

SLOGS PÅ RÖDA MATTAN

Ett annat, än mer uppmärksam­mat, bråk skedde mitt framför kamerablix­tarna på modeveckan i New York 2018. Cardi B hade länge haft en verbal fejd med en annan rapp-drottning, Nicki Minaj, 37. Men under Harpers Bazaars modefest gick ord till handling när stjärnorna rök ihop – mitt framför ögonen på chockade gäster.

– Jag har låtit mycket skit passera. Jag har låtit dig prata skit om mig, ljuga, hota andra artister i branschen att inte jobba med mig. Men när du pratar om min dotter och hur jag är som mamma, då är alla gränser nådda, skrev Cardi efteråt på Instagram.

KASTADE SKO PÅ STJÄRNAN

Enligt sajten TMZ kastade sig Cardi mot Nicki men blev bortmotad av säkerhetsv­akter. Det stoppade henne inte från att ta av sig en

”Kastade flaskor & stolar!”

av sina höga klackskor och kasta den med full kraft mot ”Anaconda”-sångerskan!

– Jag ska slå sönder dig, skriker Cardi mot Nicki i en video som Cosmopolit­an har publicerat på sin hemsida.

Cardi blev bortförd av vakter igen, och i tumultet som uppstod slets kjolen på hennes röda designerkl­änning sönder så hon blottade sin rumpa i ett par vita stringtros­or för de paffa åskådarna! Någonstans i bråket fick hon även ett slag mot huvudet, då hon senare syntes lämna festen barfota och med en stor bula och synligt blåmärke i pannan.

VANN TILLBAKA EXET PÅ SCENEN

2018 fortsatte att vara ett turbulent år även privat. I slutet av året meddelade Cardi att hon och Offset begärt skilsmässa, efter att han flera gånger anklagats för otrohet. Men Offset vägrade att släppa taget om exet. När Cardi uppträdde på festivalen Rolling Loud i Los Angeles tidigt 2019 fick hon oväntat besök på scenen. Mitt under framträdan­det rullade scenarbeta­re ut tre lådor med texten ”Ta mig tillbaka Cardi”, skrivet med rosor. Sedan klev även exet ut på scenen till Cardis förvåning.

– Inför hela världen: Jag älskar dig, sa Offset i mikrofonen till publikens jubel, enligt tidningen People.

Kärleksges­ten gav önskad effekt för skilsmässa­n avslogs och idag är Cardi fortfarand­e Offsets fru, mamma till Kulture – och en av rappscenen­s starkast lysande stjärnor!

”Jag ska slå sönder dig!”

 ??  ?? Cardi B är idag en av världens största och populärast­e rappare, men vägen till toppen har varit brokig.
Cardi B är idag en av världens största och populärast­e rappare, men vägen till toppen har varit brokig.
 ??  ?? Belcalis ”Cardi B” Almánzar växte upp under enkla förhålland­en och började som 19-åring försörja sig som strippa. Hon återvände till stången i filmen ”Hustlers” från 2019.
För att tjäna mer pengar vid stången gjorde Cardi ett rumpingrep­p som kunde ha kostat henne livet!
Belcalis ”Cardi B” Almánzar växte upp under enkla förhålland­en och började som 19-åring försörja sig som strippa. Hon återvände till stången i filmen ”Hustlers” från 2019. För att tjäna mer pengar vid stången gjorde Cardi ett rumpingrep­p som kunde ha kostat henne livet!
 ??  ?? Framträdan­det i ”Saturday night live” fick publiken att tappa hakan.
Framträdan­det i ”Saturday night live” fick publiken att tappa hakan.
 ??  ?? Cardi och maken Offset har haft en strulig relation.
Cardi och maken Offset har haft en strulig relation.
 ??  ?? Hela familjen: Cardi, Kulture och Offset!
Hela familjen: Cardi, Kulture och Offset!
 ??  ?? På väg till rätten efter ett slagsmål på en strippklub­b 2018.
På väg till rätten efter ett slagsmål på en strippklub­b 2018.
 ??  ?? Stjärnan gick till vild attack under modeveckan 2018 och tvingades föras bort av vakter.
Stjärnan gick till vild attack under modeveckan 2018 och tvingades föras bort av vakter.
 ??  ??
 ??  ?? Efter attacken mot Nicki Minaj lämnade Cardi festen med en synlig bula i pannan.
Efter attacken mot Nicki Minaj lämnade Cardi festen med en synlig bula i pannan.
 ??  ?? Offset har varit otrogen mot Cardi både en och två gånger – men den stora kärleksges­ten var tillräckli­g för att rädda äktenskape­t!
Offset har varit otrogen mot Cardi både en och två gånger – men den stora kärleksges­ten var tillräckli­g för att rädda äktenskape­t!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden