Veckans NU!

”HAN ÄR INGEN SNÄLL PERSON!”

Skådisarna Leah Remini och Thandie Newton krossar Tom Cruise helylleima­ge, och hävdar att stjärnan inte alls är så trevlig som han verkar.

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT

Amerikansk­a skådisen tillika avhopparen Leah Remini, 50, har gjort sig känd som en öppen kritiker av scientolog-kyrkan. Den forna medlemmen har gjort både dokumentär­er och podcasts om den sektliknan­de rörelsen. I sin ny podd ”Scientolog­y: Fair game” pratar hon om sektlednin­gens påstådda vana att skrämma de som kritiserar dem. Där påstår hon också att rörelsens ansikte utåt, Tom Cruise, 58, inte alls är den helylle-kille han gärna gör sken av utåt.

– Tom har kommit undan med sin helylle-image för att det är så Scientolog­in vill få honom att framstå – genom att låta hans goda handlingar synas. Men tittar man noga är hans handlingar inte konsekvent­a, säger hon enligt The Daily Beast.

IFRÅGASATT­E – SKÄLLDES UT

Leah berättar vidare att hon blev utskälld av ledaren David Miscavige när hon ännu var medlem i rörelsen för att hon ifrågasatt­e valet att göra Tom till posterboy.

– Jag lärde mig snabbt att du inte skulle ifrågasätt­a det för Tom Cruise ses som Messias inom Scientolog­in. Den här mannen har inte setts med sin dotter på flera år – och det är samma kille som folk tror är supersnäll. Jag förstår inte, säger Leah.

ARRANGERAT FÖRHÅLLAND­E

Kort innan poddavsnit­tet spelades in pratade också ”Westworld”-stjärnan Thandie Newton, 47, ut om hur det var att jobba med Tom i ”Mission: Impossible 2”. Hon kallade upplevelse­n för en ”mardröm” och sa att hon var ”livrädd” för Tom eftersom han ställde så hårda krav och kunde få utbrott under inspelning­arna.

– Jag tror att Newtons uttalande inte förvånar någon som är eller har varit scientolog­er, som vet sanningen. För han är ingen snäll person, säger Leah.

Det är inte första gången Toms goda rykte får sig en törn. 2009 gjorde FBI en utredning av scientolog­i-ledningen och intervjuad­e då skådisen Nazanin Boniadi, 40, som enligt rykten hade castats fram av kyrkans ledning till att bli Toms flickvän. Enligt Fbi-rapporten avslöjade hon våldsamma detaljer om det arrangerad­e förhålland­et.

– Ju mer det utvecklade­s, desto fler vredesutbr­ott fick han. Det ska även ha förekommit våldsamma situatione­r, står det i rapporten, enligt sajten Radar Online.

 ??  ?? Leah Remini är en av de mest högljudda och omtalade avhopparna från scientolog­in.
Leah är nära vän med Jennifer Lopez.
Enligt Leah är Toms trevlighet bara en fasad.
Tom är så engagerad i scientolog­in att han sagt upp kontakten med sin familj.
Leah Remini är en av de mest högljudda och omtalade avhopparna från scientolog­in. Leah är nära vän med Jennifer Lopez. Enligt Leah är Toms trevlighet bara en fasad. Tom är så engagerad i scientolog­in att han sagt upp kontakten med sin familj.
 ??  ?? Thandie Newton säger att hon var livrädd för Tom och vägrar jobba med honom igen.
Thandie Newton säger att hon var livrädd för Tom och vägrar jobba med honom igen.
 ??  ?? Enligt en Fbi-utredning var Tompa allt annat än snäll mot exflickvän­nen Nazanin Boniadi.
Enligt en Fbi-utredning var Tompa allt annat än snäll mot exflickvän­nen Nazanin Boniadi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden