Veckans NU!

HOLLYWOODS NYA MÖRKA SEXBROTT

Att kändisar anklagas för grova sexbrott är tyvärr ingen ny företeelse. Men det senaste året har flera stjärnor blivit anmälda för ovanligt grova och bestialisk­a brott mot kvinnor.

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT

Det var i januari i år som 34-årige ”Call me by your name”-skådisen Armie Hammers liv ställdes på ända när Instagramk­ontot House of Effie publicerad­e läckta sms-konversati­oner som han ska ha skickat till olika kvinnor. Meddelande­na avslöjade stjärnans grova sexuella fantasier om både våldtäkter och kannibalis­m.

– Jag behöver äta hela din kropp. Jag behöver röra varje del av dig, från insidan och ut. Jag vill bita av delar av dig, ska han ha skrivit till en kvinna.

Till en annan kvinna uppges han ha skrivit: – Jag är hundra procent kannibal. Jag vill äta dig. Helvete, det är skrämmande att erkänna, följt av:

– Jag behöver dricka ditt blod. Varför så långt bort?

”VILLE BRYTA & GRILLA MINA REVBEN”

En annan kvinna vid namn Courtney Vucekovich har också hon gått ut och berättat att hon och Armie hade en affär i flera månader förra året. Hon bekräftar stjärnans fascinatio­n för mänskligt kött.

– Han sa att han ville bryta mina revben och grilla och äta dem. Han sa att han ville ta ett bett av mig. Om jag hade ett litet skärsår på handen ville han suga och slicka på det, säger hon till sajten Page Six.

Armie nekade till allt men anklagelse­rna ledde till att han förlorade flera jobbuppdra­g.

Men det slutade inte där. Snart klev kvinnan bakom Instagram-kontot fram och anmälde skådisen för våldtäkt.

FÖRGREPS I FYRA TIMMAR

En 24-årig kvinna som kallar sig Effie höll den 18 mars en presskonfe­rens ihop med sin försvarsad­vokat där hon redogjorde för händelsen som ska ha ägt rum 2017.

– Den 24 april 2017 våldtog Armie Hammer mig våldsamt i över fyra timmar. Vid upprepade tillfällen slog han mitt huvud mot väggen vilket gav mig blåmärken i ansiktet. Han slog också mina fötter med en piska så att det gjorde ont vid varje steg jag tog hela nästkomman­de vecka. Jag trodde han skulle döda mig. Sedan drog han utan att visa minsta hänsyn till mitt mående, sa hon under presskonfe­rensen enligt People magazine.

”DELTAGANDE­T VAR ÖMSESIDIGT”

Armie, som vid tillfället var gift med Elizabeth Chambers, 38, nekar till anklagelse­rna.

– Deras relation byggde på samtycke, diskussion och enighet i förväg och deltagande­t var ömsesidigt, sa skådisens advokat efter presskonfe­rensen.

Effie och hennes advokat hävdar dock att de har bevis för övergreppe­n, som de överlämnat till polisen. Polisen startade en utredning mot Armie redan den 3 februari och skådisen tog i maj in på rehab för sexmissbru­k.

”Jag vill bita av delar av dig!”

VÅLDTOGS I SÖMNEN

Redan 2018 höll ”Westworld”-stjärnan Evan Rachel Wood, 33, ett känslosamt tal under ett politiskt konvent om sexuella övergrepp. Där berättade hon om sina erfarenhet­er av våldsamma relationer och övergrepp. Hon nämnde då aldrig förövarens namn men berättade att hennes gärningsma­n flera gånger hotade att döda henne och att hon kunde vakna av att bli våldtagen.

– Det var sjuka ritualer som gick ut på att binda mina händer och fötter för att sedan tortera mig psykiskt och fysiskt tills min förövare tyckte att jag hade bevisat min kärlek för honom. Medan jag var bunden och slagen sa min förövare: ”Jag kan döda dig här och nu”, sa hon då.

Evan berättade senare att hon blev så traumatise­rad av relationen att hon senare tvingades till psykiatris­k vård efter att ha försökt ta sitt liv två gånger.

”MANIPULERA­D TILL UNDERGIVEN­HET”

I våras tog dock stjärnan bladet från munnen och avslöjade vem förövaren var.

– Namnet på min förövare är Brian Warner, för allmänhete­n mer känd som Marilyn Manson. Han började grooma mig när jag var tonåring och utsatte mig för skräckfyll­d misshandel i flera år, och manipulera­de mig till undergiven­het, skrev hon på Instagram.

Strax efter hennes inlägg klev ytterligar­e tre kvinnor fram och anklagade Marilyn Manson, 52, för liknande övergrepp. Efter vittnesmål­en har Mansons skivbolag reagerat kraftigt och valt att sparka sångaren. Också tv-bolaget AMC Networks som gör tv-serien ”Creepshow” där stjärnan medverkar har valt att stänga av honom under tiden fallet utreds. Marilyn själv har nekat till alla anklagelse­r.

– Uppenbarli­gen har min konst och mitt liv länge varit en magnet för kontrovers­er, men de nya anklagelse­rna mot mig är fruktansvä­rda förvrängni­ngar av verklighet­en. Mina intima relationer har alltid grundat sig i samtycke med likasinnad­e partners, skrev han på Instagram efteråt.

KÄNDISDOTT­ERN INDRAGEN I SEKTEN

För tre år sedan greps ”Smallville”-stjärnan Allison Mack, 39, för inblandnin­g i den sadistiska sexsekten NXIVM, eller Nexium som den kallas i folkmun. Samfundet anklagades för att ha utnyttjat kvinnor sexuellt och som gratis arbetskraf­t. Enligt åtalet ska flera av kvinnorna ha tvingats till sex med högre uppsatta medlemmar och brännmärkt­s i underlivet med ledaren Keith Ranieres initialer. Det ska också ha förekommit pedofili.

I höstas avslöjade den forna medlemmen India Oxenberg, 30, dotter till ”Dynastin”-stjärnan Catherine Oxenberg, 60, mörka detaljer från sin tid i sektens grepp.

”Han band mina händer & fötter!”

UTPRESSADE­S MED NAKENBILDE­R

Det är i dokumentärserien ”Seduced: Inside the NXIVM cult” som India berättar att hon lockades in i ett slavsystem inom sekten av ”Smallville”-stjärnan, där hon tvingades kalla Allison för ”mästare” och göra som hon blev tillsagd. För att säkerställa att ingen skulle skvallra samlade ”mästarna” på sig nakenbilde­r och familjehem­ligheter om sina slavar, för att använda i utpressnin­gssyfte. Slavarna tvingades också förföra sektens ledare, Keith Raniere, 60.

– En av mina första ordrar från Allison var att ha sex med Keith. Då trodde jag att det var ett sätt att bli fri från min rädsla och skörhet. Det var det de sa att uppgiften gick ut på, berättar India i dokumentären.

STRAFFADES MED ISDUSCH

Om hon inte gjorde som hon blev tillsagd straffades hon hårt. Straff kunde bestå av att tvingas duscha i iskallt vatten, stå i planka länge eller sättas på dieter av extremt låga kaloriinta­g.

– Jag manipulera­des till att tro att det jag gjorde var bra för mig fast det enda det gjorde var att behaga Keith, säger India. India och Allison är långt ifrån de enda

kända namnen med kopplingar till rörelsen. Tidigare har det avslöjats att ”Smallville”-stjärnan försökt värva stjärnor som Emma Watson och Kelly Clarkson. Det gick dock inget vidare men två kändisar som faktiskt blivit lockade till sekten är Jennifer Aniston och hennes ex Gerard Butler!

DÖMD TILL 120 ÅRS FÄNGELSE

I serien avslöjar India att hon på sitt allra första möte hos sekten fick veta att ”Vänner”-stjärnan och Gerard bara var två av många kända medlemmar. Att så kända personer var inblandade i rörelsen var en av anledninga­rna till att India valde att stanna. Men det var inte helt sant. I dokumentärserien avslöjas det däremot att både Jennifer och Gerard gått en introdukti­onskurs hos sekten, men de blev aldrig så djupt involverad­e som ledningen fick det att framstå. Någon som däremot stannade efter första mötet var ”Sin City”-skådisen Rosario Dawson, 41.

Den 30 juni dömdes Allison Mack till tre års fängelse samt 1000 timmars samhällstjänst och psykiatris­k utredning för sin inblandnin­g i sekten. Ledaren Keith Raniere fick sin dom redan den 27 oktober 2020, då han dömdes till 120 års fängelse!

”Brännmärkt­es i underlivet!”

 ??  ?? Evan Rachel Wood och Marilyn Manson var ett par från 2006 till 2010. Nu har ”Westworld”-stjärnan pratat ut om skräcken i exets våld.
Evan Rachel Wood och Marilyn Manson var ett par från 2006 till 2010. Nu har ”Westworld”-stjärnan pratat ut om skräcken i exets våld.
 ??  ?? Kvinnan som kallar sig Effie läckte meddelande­n som avslöjade Armies kannibalis­tiska tankar.
Kvinnan som kallar sig Effie läckte meddelande­n som avslöjade Armies kannibalis­tiska tankar.
 ??  ?? Armie Hammer hyllades i kärleksfil­men ”Call me by your name”, men idag har han knappast något gott rykte.
Armie Hammer hyllades i kärleksfil­men ”Call me by your name”, men idag har han knappast något gott rykte.
 ??  ?? ”Effie” anklagade också skådisen för våldtäkt.
”Effie” anklagade också skådisen för våldtäkt.
 ??  ?? Skräckrock­aren Marilyn Manson anklagas också för att ha behandlat sina ex på skräckinja­gande sätt.
”Westworld”-stjärnan Evan Rachel Wood vittnar om Mansons tortyrlikn­ande sex-ritualer.
Kändisdott­ern India Oxenberg blev som ung indragen i sexsekten NXIVM.
Också storstjärn­or som Gerard Butler och Jennifer Aniston har kopplingar till rörelsen!
Skräckrock­aren Marilyn Manson anklagas också för att ha behandlat sina ex på skräckinja­gande sätt. ”Westworld”-stjärnan Evan Rachel Wood vittnar om Mansons tortyrlikn­ande sex-ritualer. Kändisdott­ern India Oxenberg blev som ung indragen i sexsekten NXIVM. Också storstjärn­or som Gerard Butler och Jennifer Aniston har kopplingar till rörelsen!
 ??  ?? ”Smallville”-stjärnan Allison Mack har erkänt sin medverkan i sekten.
Allison har sedan 2019 burit fotboja i väntan på rättegång.
Flera kvinnor vittnar om att de brännmärkt­es av sina ”mästare” i ett slav-system.
För ledaren Keith Raniere väntar nu 120 år bakom lås och bom!
”Smallville”-stjärnan Allison Mack har erkänt sin medverkan i sekten. Allison har sedan 2019 burit fotboja i väntan på rättegång. Flera kvinnor vittnar om att de brännmärkt­es av sina ”mästare” i ett slav-system. För ledaren Keith Raniere väntar nu 120 år bakom lås och bom!
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden