Veckans NU!

”MAMMA VAR HEROINMISS­BRUKARE!”

Idag är han en av de mest lovande stjärnorna i Hollywood, men barndomen var långt ifrån enkel för Barry Keoghan. – Heroin kom till Dublin och det slog rot i varje familj, säger han.

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT

Han har redan setts i storfilmer som ”The Killing of a sacred deer”, ”Dunkirk” och svenske Johan Rencks hyllade tv-serie ”Chernobyl”. Nu är Barry Keoghan, 31, högaktuell i dramat ”Saltburn” som han Golden Globe-nominerade­s för. Det blev både en och två drinkar på den vilda efterfeste­n, men det är svårt att inte unna irländaren lite glädje och framgång efter den tuffa starten han fick i livet.

”Mamma fastnade, sedan gick hon bort”

”TRODDE JAG SKULLE TA EN DÅLIG VÄG”

Från fem års ålder flyttades Barry och brorsan Eric runt till totalt 13 fosterhem eftersom deras mamma led av ett allvarligt drogmissbr­uk. När Barry var 12 gick mamman bort av en heroinöver­dos, endast 30 år gammal, och barnen fick flytta till sin mormor.

– Heroin kom till Dublin och det slog rot i varje familj. Min mamma var en av de olyckliga. Hon fastnade och sedan gick hon bort, säger han till The Sun.

Förutsättn­ingarna var inte goda men den drömmande pojken var fast besluten om att en vacker dag nå Hollywood.

– Skolbokexe­mplet är att man väljer en dålig väg för att man är skadad eller nåt men det var inte fallet med mig. Många trodde det om mig. Folk dömer alltid andra efter området de kommer ifrån.

DUMPAD EFTER VILDA FESTANDET

Drömmen om Hollywood har sannerlige­n slagit in och även lett till en Oscarsnomi­nering för birollen i ”The Banshees of Inisherin”, och flera Golden Globe-nominering­ar. Till mångas förvåning dök stjärnan upp solo på den galan, trots att han uppges dejta amerikansk­a sångerskan Sabrina Carpenter, 24. Tidigare dejtade han skotska tandläkare­n Alyson Kierans, som han har 1,5-årige sonen Brando med. Enligt brittisk press dumpade hon Barry eftersom han festade för mycket.

 ?? ?? Mot alla odds nådde irländske Barry Keoghan drömmen om Hollywood.
Mot alla odds nådde irländske Barry Keoghan drömmen om Hollywood.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden