Veckans NU!

”TIO MINUTER KVAR ATT LEVA”

Nu berättar komikern om stunden då döden stod utanför hans dörr. – Tio minuter kvar och missilerna kommer!

- AV: ELIN JONSSON, MARIA BROBERG FOTO: TT

Under de senaste åren har komikern och skådespela­ren Jim Carrey,

62, försvunnit alltmer från rampljuset. Det är vid fåtal tillfällen som han dyker upp i intervjuer och det är sällan som stjärnan syns på röda mattan.

Men nu har han ställt upp på en intervju, i vilken han berättar om stunden han fick veta att han bara hade tio minuter kvar att leva..!

I sin intervju med Jimmy Fallon i ”The tonight show”, där han talade om sin självbiogr­afi ”Memoirs and Misinforma­tion”, fick han frågan om den suddiga närbilden på omslaget. Carrey förklarar att selfien är tagen 2018 när han befann sig i bilen på Hawaii för att skriva på boken, när hans assistent plötsligt ringde och skrek:

– Tio minuter kvar och missilerna kommer! Alla på Hawaii hade nämligen underrätta­ts om en stundande attack.

”Ballistik missil på väg mot Hawaii. Sök omedelbart skydd. Det här är inte en övning”, löd nödvarning­en som orsakade full panik.

– Bilden på boken är faktiskt mitt ansikte efter att jag precis fått veta att jag har tio minuter kvar att leva, säger Carrey i intervjun.

Det olycksbåda­nde beskedet kom vid en tidpunkt då USA, som Hawaii tillhör, befann sig i en konflikt med Nordkorea. Det sistnämnda landets regim hade flera gånger hotat att genomföra en kärnvapena­ttack mot amerikaner­na.

Jim Carrey fick såklart panik, och försökte desperat komma på hur kan kunde fly. Och snart flimrande livet förbi hans ögon.

– Just där och då tänkte jag: ”Okej, vad kan jag göra med de sista stunderna i mitt liv?”. Jag bestämde mig för att gå igenom en lista över saker jag är tacksam för, och ärligt talat kunde jag inte sluta tänka på alla underbara saker som hänt mig och alla välsignels­er som jag har fått.

Efter en stund kände han ett lugn i kroppen. Han slöt ögonen och kände sig tacksam för ett meningsful­lt liv.

– Det var underbart. Jag kom till en punkt där jag fick total sinnesro med två minuter över när jag sedan insåg att inget skulle hända, berättar Carrey.

Jim Carrey var däremot långt ifrån att bli dödad i en missilatta­ck. Det skulle visa sig att det hela bara var ett falskt larm och att han aldrig befann sig i fara på riktigt.

Det dramatiska larmmeddel­andet berodde på ett kommunikat­ionsfel under en övning vid Hawaii Emergency Management Agency.

 ?? ?? I en intervju med Jimmy Fallon berättar skådespela­ren om den dramatiska händelsen.
Här ser vi den mycket suddiga bilden från ögonblicke­t.
”Missilerna kommer!”
I en intervju med Jimmy Fallon berättar skådespela­ren om den dramatiska händelsen. Här ser vi den mycket suddiga bilden från ögonblicke­t. ”Missilerna kommer!”
 ?? ?? Komikern har ett barn, ljuva Jane Carrey – här på Jims tidigare flickvän Cathriona Whites begravning 2015.
Komikern har ett barn, ljuva Jane Carrey – här på Jims tidigare flickvän Cathriona Whites begravning 2015.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden