Vego

Afternoon tea!

- RECEPT: JOHANNA STÅHL FOTO: MARIA SUNDVALL

När njöt du av en lyxig afternoon tea senast? Well, nu är det dags, så fram med finporslin­et och duka upp. Scones, snittar och ljuvliga chokladcup­cakes står på menyn.

Johanna, berätta lite om din bok Pure Decadence

– Pure Decadence är en helvegansk afternoon tea-bok med lite rockabilly­influenser. Den innehåller allt man kan vilja servera på en high class afternoon tea-bjudning. Allt från snittar, scones, olika kakor, matiga och söta pajer till tillbehör som clotted cream finns att hitta. Det som är speciellt med Pure Decadence är att det faktiskt är världens enda helvegansk­a afternoon tea-bok. Det känns lite roligt och speciellt. Afternoon tea är ju annars så fullt av animaliska produkter.

Afternoon tea, vad är det egentligen?

– Afternoon tea är ett traditione­llt lättare brittiskt mål som serveras vid fyratiden på eftermidda­gen. Afternoon tea består av snittar, scones och olika bakverk som serveras med mängder av rykande hett starkt te.

Vad tycker du är det bästa med afternoon tea?

– Det måste nog ändå vara det totala feelgoodko­nceptet. Det är ju så otroligt härligt att sätta sig vid ett fint dukat bord fullproppa­t med goda bakverk och bara njuta! Jag tycker att trenden med cafékedjor är så trist. Att alltid veta exakt vad som finns att köpa på varje ställe. Afternoon tea är precis tvärtom. Man känner till själva konceptet, men innehållet kan variera. Dessutom tycker jag att en afternoon tea-bjudning är lite som att resa tillbaka i tiden. Tänk att komma till en tid då folk tyckte att en fin assiett med en omsorgsful­lt bakad kaka verkligen var något värdefullt.

Har du några favoriter som bara måste vara med?

– Det växlar beroende på vad jag är sugen på. Men de engelska sconesen, gärna med lemon curd, äter jag rätt ofta. När det gäller kakor måste man bara prova mina double chocolate cupcakes!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden