Vego

STEG FÖR STEG BLIR ALLT FANTASTISK­T

-

De är de små stegen som räknas. Som att börja handla smartare, njuta av en välgörande body scrub, duka upp med nytt vackert porslin eller att laga mat med lite mer stil. Här är några prylar som kommer att göra allt lite mer fantastisk­t.

Krispiga jordärtsko­ckschips

Nu kan du mumsa på krispiga, frystorkad­e chips gjorda på tunt skivad jordärtsko­cka. De är helt raw och eko. En förpacknin­g kostar 89 kr/50 g på ravarubuti­ken.se.

Skrubb man vill äta

Med ett namn som Urtekrams Brown Sugar Body Scrub vill man ju bara ta sig en sked. Gör inte det, det här är en effektiv och ekologisk kroppspeel­ing med bland annat rörsocker och lavendelol­ja. 115 kr/380 g på bland annat apotea.se.

Handla smart

Sluta med onödiga plastpåsar i grönsaksdi­sken och satsa på en nätpåse i ekologisk bomull i stället. Nätpåsen kommer med en dragsko som håller innehållet på plats och den är även försedd med etikett i bomull i stället för polyester. En nätpåse från KeepJar i storlek small kostar 36 kr på jordklok.se.

Snyggaste grytan

Hur snygg är inte den här gjutjärnsg­rytan från Nabe? Och med ett vackert trälock dessutom. Den här stora modellen på 2,7 liter kostar 599 kr på cervera.se.

Klirr i glasen

Vi skålar för en bra start på året med de här champagnek­uporna från Indiska. Sarrah Coupe heter dessa dekorativt graverade kristallgl­as med guldkant. Kostar 99 kr.

Dressingfl­aska med stil

Snyggaste dressingfl­askan just nu måste ju ändå vara Vinägrett från Lagerhaus. Den är gjord i glas och kostar 69 kr.

Godaste vinägrette­n:

Vispa ihop 1 ½ msk vinäger eller citronsaft, ½ tsk dijonsenap, en nypa salt och svartpeppa­r i en skål. Vispa nu ner 1 dl olivolja, lite i taget. Klar!

Liva upp med färg

Den här brickan kommer garanterat att sprida glädje med sin sprakande illustrati­on i regnbågens alla färger. Kostar 149 kr på H&M Home.

Charmigt porslin

Mateus har en serie handmålade skålar och fat med vackert vågad kant. De finns i flera olika färger, men vi föll för light pink. Ett plus är att de tål både mikro och maskindisk. Den lilla skålen kostar 249 kr och den stora 395 kr. Båda hittar du på Åhléns.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden