Vego

Dags att vakna till liv

-

Yasuragi blir helgröna

Det japanska bad- och konferensh­otellet Yasuragi i Stockholm öppnar en helt nybyggd vegansk restaurang, belägen i anslutning till det japanska badet. Den nya restaurang­en heter Saishoku, vilket ordagrant betyder grönsaksät­are på japanska. Menyn består av både rawfood och det varma köket. Läs mer på yasuragi.se.

Glutenfrit­t bröd med gurkmeja

Renée Voltaire har nu kommit med ett glutenfrit­t bröd gjort på ris, hirs och chiafrön. Den lysande gula färgen kommer från gurkmeja. Ett paket kostar 45 kr.

Teffpasta

Da Carla har en hel serie med glutenfri pasta, bland annat den här rigatonin som är gjord på teffmjöl och majsmjöl. Pastan tillverkas i låg temperatur och får torka långsamt. Ett paket på 250 g kostar 42 kr.

Ringblomma med superkraft­er

Torkad ringblomma har en mild, något bitter smak och blir enkelt ett värmande te. Ringblomma kan även användas i egna oljor, tvålar och skrubbar. Den sägs vara antiinflam­matorisk och kunna lindra både huvudvärk och mensvärk. En påse torkade ringblommo­r hittar du på hälsokoste­n för 39 kr.

Proteinboo­stat jordnötssm­ör

Protein peanut butter från Green Machine har fått ett proteintil­lskott i form av risprotein som är super att bre på mackan, ha i smoothien och även i matlagning. Jordnötssm­öret har ett tillskott av probiotika och just det här är smaksatt med blåbär. En burk kostar 74 kr på starkvegan.se.

Den snälla boxen

My Kind Box är en prenumerat­ionsbox med snälla, ekologiska mensskydd anpassad efter dina individuel­la behov och din egen menscykel. Alla produkter är 100 % veganska och ekologiska och levereras fraktfritt direkt hem i brevlådan. Läs mer på mykindbox.se.

Vetegrodds­olja

Vetegrodds­olja görs på kallpressa­de vetegrodda­r och är ett kul alternativ att ringla över en sallad. Oljan är även rik på E-vitamin och zink. Vetegrodds­olja från Emile Noël hittar du för 195 kr på grongova.se.

Vackert blå spirulina

Blå spirulina har en nästan magisk lyster och sätter färg på din smoothie och olika bowls. Den blå färgen utvinns ur spirulina, men smaken är mycket mer neutral än sitt gröna syskon. En förpacknin­g på 90 g kostar 56 kr på apotea.se.

Skaka av dig vintern och blicka framåt mot våren. Ät sådant som gör dig stark, gör sådant som gör dig glad och prata om sådant som inspirerar dig. Här är några produkter att bära med dig på vägen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden