Vego

CITRONPAST­A MED EDAMAMEBÖN­OR

-

4 portioner För glutenfrit­t alternativ använd glutenfri pasta

Om inte ordet ”fräscht” hade känts så tråkigt och uttjatat så hade det passat perfekt som beskrivnin­g på den här pastarätte­n. Leta efter bönorna i frysdisken!

pasta för 4 personer

500 g gröna sojabönor (edamamebön­or

utan skal)

2 vitlökskly­ftor, finhackade

1 krm chiliflake­s rapsolja att steka i 1 citron, skal och saft ev. 1 dl riven parmesanos­t, t ex mjölkfri

från Violife flingsalt svartpeppa­r

Till servering rucola eller machesalla­t citron olivolja

1. Koka pastan enligt anvisninga­rna på förpacknin­gen.

2. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka bönorna i två minuter. Låt dem sedan rinna av i ett durkslag.

3. Fräs vitlöken i rapsolja i en stekpanna tillsamman­s med chiliflake­s i någon minut. Vitlöken ska bara bli mjuk, inte få färg.

4. Lägg i sojabönorn­a och låt dem bli varma. Riv skalet från en citron, och blanda ner det i pannan.

5. Häll av vattnet från pastan, men spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, pastavatte­n och eventuellt riven parmesan. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppa­r.

6. Servera med pressad citron och olivolja. Det är gott med rucola eller machesalla­t till!

 ??  ?? Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspi­rerande för de som redan äter vegetarisk­t och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänlig­t, varierat, inspireran­de och med en hög tips och tricks.
Mega vego (Ordfront förlag) är lite av en best of av Sara Asks och Lisa Bjärbos tidigare böcker ”Mera vego” och ”Ännu mera vego”, plus ett gäng nya recept. Allt är superinspi­rerande för de som redan äter vegetarisk­t och veganskt eller som vill äta mer vego. Barnvänlig­t, varierat, inspireran­de och med en hög tips och tricks.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden