Mitt i Kista

Akropolis föll mot Dalkurd

-

En viktig hemmamatch mot Dalkurd var det som väntade Akropolis i förra omgången. Trots att det var hemmalaget som ägde matchen var det till slut Dalkurd som efter straff i slutminute­n vann med 0–1.

Ännu en folkfest väntade på Spånga IP då Akropolis tog emot Dalkurd. Det var dags för seriefinal. En strålande sol och en lysande gräsmatta gjorde att förutsättn­ingarna för en riktigt bra fotbolls- match inte kunde bli bättre.

Det var hemmalaget som ägde matchen. Akropolis fick serieledar­na att se medelmåtti­ga ut och Dalkurd fick inte till många avslut.

I den första halvleken kände de två lagen på varandra och släppte inte till några ytor alls. Både Akropolis och Dalkurd låg tätt i sina positioner vilket gjorde att det blev ytterst få farliga chanser.

Simon Lundgren i Akropolis-målet fick däremot stå för en ytterst fin parad då

hemmaförsv­aret bjöd på ett friläge.

I den andra halvleken var det Akropolis som tog taktpinnen från start. Man hade ett ständigt tryck på mål och fick till flertalet riktigt fina målchanser. Ändå var det inget som slank in mellan stolparna.

Det fanns dock en solklar hands-situation som domaren missade. Akropolis missade därmed 1-0-ledningen. Dalkurd kom aldrig riktigt in i matchen men man visade ändå att man är ett topplag och att man leder serien av en anledning. Akropolis däremot blottade sin orutin när bortalaget kom löpandes och en av lagets unga backar blev lite för hård i straffområ­det.

Domaren blåste straff och 0-1 var ett faktum. Något orättvist kan tyckas då ett oavgjort resultat hade varit mer talade för matchbilde­n.

Akropolis huvudträna­re Giannis Tsombos är trots förlus- ”Nu slog vi den avgörande passen

lite för tidigt.” ten mer än nöjd med lagets insats.

– Det känns självklart bittert att missa poäng då vi helt klart var det bättre laget. Att domaren väljer att döma bort en solklar straff känns också fel. Men överlag är jag jättenöjd med prestation­en. Vi tog bort deras farliga spelare och försvarade oss bra.

Han menar ändå att det finns ett par saker man behöver förbättra till nästa match.

– Framförall­t måste vi bygga upp anfallen bättre. Nu slog vi den avgörande passen lite för tidigt.

I nästa seriematch spelar Akropolis i Motala mot lokala Motala AIF. Matchen kommer att spelas på Idrottspar­ken söndagen den 13 september och startar klockan 17:00.

– Nu tänker vi framåt. Vi har ändå tagit oss förbi både Umeå och Dalkurd vilka är två svåra matcher. Alla matcher som spelas nu i seriens slutskede är som små seriefinal­er. För oss gäller det bara att hoppa tillbaka upp på vinnartåge­t. Vi får inte tänka allt för mycket, då kommer poängen att komma, säger Giannis Tsombos.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? ÄGDE MATCHEN. Det var helt klart Akropolis som ägde matchen.
FOTO: MICHAEL FOLMER ÄGDE MATCHEN. Det var helt klart Akropolis som ägde matchen.
 ??  ?? BRA DRAG. Dalkurd kom med en grym klack och det var bra drag på läktarna. 1490 åskådare var på plats.
BRA DRAG. Dalkurd kom med en grym klack och det var bra drag på läktarna. 1490 åskådare var på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden