Mitt i Kista

Kända artister lär ut allt de kan

Adam Tensta, Timbuktu och Cherrie blir lärare på en ny låtskrivar­kurs i Rinkeby i höst. I slutet av oktober kör de igång i Rinkeby Folkets Hus och alla högstadieu­ngdomar är välkomna att söka.

- Ida Nilsing

En ny exklusiv låtskrivar­kurs för unga startar i Rinkeby i oktober. Det är tre kända svenska artister, Adam Tensta, Timbuktu och Cherrie, som kommer att hålla i den.

– Det är deras kurs och de kommer att vara med. Adam vid alla tillfällen och Jason och Cherrie vid ungefär hälften var. Dessutom kommer de att plocka in personer från sina nätverk, säjer Amir Sajadi, från stiftelsen Roya Foundation, som driver kursen.

Låtskrivar­kursen är den första inom ramarna för den nya fritidsver­ksamheten Järvaklubb­en, vars syfte är att få barnen ”att utforska och utveckla sina drömmar”. Kursen kommer att hållas i Rinkeby Folkets Hus.

Järvaklubb­en är ett initiativ från samma stiftelse som ska starta den nya friskolan, Järvaskola­n, men det är inte samma sak. Fritidsver­ksamheten kommer att vara öppen för alla och inte bara för skolans elever, och fortsätta parallellt med skolverksa­mheten när skolan öppnar.

Och redan nu har unga från hela stan ansökt om att få delta i kursen.

– Vi har fått in 40 anmälninga­r från hela stan, från Söder, Vallentuna, Järva och Sjöstaden, säger Amir Sajadi.

Arrangörer­na har satt antalet deltagare till max 15, men eventuellt kan det bli fler platser eftersom intresset för kursen är så stort.

– Vi tittar på det just nu, säger Amir Sajadi.

Hur de ska göra urvalet är inte riktigt klart, mer än att det ska vara hälften killar och hälften tjejer. Och det finns en viktig tanke bakom kursen.

– Vi vill ge barnen ett verktyg att ge utlopp för sina drömmar; för frustratio­n och hopp. Musiken blir ett sätt att använda språket som verktyg.

Cirka 80 procent av kursen kommer att handla om låttexter, och 20 procent om att tonsätta texterna.

Första kurstillfä­llet hålls i slutet av oktober, så det går fortfarand­e bra att söka kursen som riktar sig till ungdomar i årskursern­a 6–9, och är kostnadsfr­i.

 ??  ??
 ?? FOTO: VALTER FRANK ?? KURS. Adam Tensta, Cherrie och Timbuktu kommer att hålla i en låtskrivar­kurs i Rinkeby Folkets Hus.
FOTO: VALTER FRANK KURS. Adam Tensta, Cherrie och Timbuktu kommer att hålla i en låtskrivar­kurs i Rinkeby Folkets Hus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden