Mitt i Kista

Nya butiker öppnade på Rinkebystr­åket

- Ida.nilsing@direktpres­s.se

Inne på Salong Zeki sker premiärkli­ppet, på Elle Salong pratar ägaren i telefon, Nura Ibrahim på Nura fashion är upptagen med kunder, och på röda mattan utanför Tele2butik­en är det så mycket folk att man inte ens kommer in. Men det gör inget för stämningen i kön är rätt fantastisk ändå.

Torsdagen var en bråd dag på Rinkebystr­åket, då var det premiär för de fyra första företagen: Två frisörsalo­nger, en modebutik och en telefonaff­är.

Karima Dridi, ägare av den nya skönhetssa­longen Elle salong, slår sig ner en liten stund. Hon har redan haft kunder på förmiddage­n och hela tiden kikar nyfikna besökare in i salongen. Hon har en frisörsalo­ng i Rinkeby sedan tidigare, men den nya Elle Salong är bara för kvinnor.

– Jag pratade med många kvinnor och de gillade min idé.

I salongen erbjuder Karima Dridi allt från fix av ögonbryn och makeup, till klippning, färg och fotvård. Den nya salongen är en full-

fjädrad skönhetssa­long, och en trappa upp, ovanför det ljusa rummet med stora fönster mot gatan, finns plats att utföra behandling­ar helt utan insyn.

– Jag vill ha frihet när jag jobbar och jag märkte på kunderna att de inte kända sig fria på en mixad salong, därför blir det en damsalong här.

Vi pratar om det nya Rinkebystr­åkets betydelse för Rinkeby, och Karima Dridi tror att den blir stor:

– Det kommer att vara jättevikti­gt, här passerar man på väg till bussen och till torget, det är som hjärtat, säger hon.

På andra sidan gatan, inne på Zeki hårsalong, sitter en rad unga män och väntar på att få ta plats i frisörstol­en. Här hinner man avhandla många samtalsämn­en, allt från utrikespol­itik, till hur man blev klippt som liten med en karott på huvudet. Några pottor syns inte till, däremot finns en sprillans ny barnstol i form av en bil med en ratt att snurra på samtidigt som man sitter stilla.

Utanför den nya Tele2butik­en längre ned på gatan, är till och med röda mattan utrullad. Här vill kön aldrig ta slut, men det går att roa sig medan man väntar. I kön står vännerna Tiba, Maryam och Sara.

Ska ni köpa något?

– Nej, jag är pank! säger Tiba.

Men den här premiär-dagen behöver man inte en krona på fickan för att kunna roa sig på Rinkebystr­åket.

Ida Nilsing

”Jag pratade med många kvinnor och de gillade min idé.”

 ??  ?? ELLE SALONG. Karima Dridi har en salong i Rinkeby sedan tidigare, men hennes kvinnliga kunder har länge efterfråga­t en damsalong, därför öppnar hon nu Elle Salong på Rinkebystr­åket.
ELLE SALONG. Karima Dridi har en salong i Rinkeby sedan tidigare, men hennes kvinnliga kunder har länge efterfråga­t en damsalong, därför öppnar hon nu Elle Salong på Rinkebystr­åket.
 ??  ?? ZAKARIYE SAAALX JOBBADE MED JORDBRUK OCH BILREPARAT­IONER I SOMALIA. Att klippa andra var då en hobby, något han hade lärt sig av släktingar som var frisörer. Han tvingades fly från Somalia på grund av inbördeskr­iget, och kom till Sverige 2005, i...
ZAKARIYE SAAALX JOBBADE MED JORDBRUK OCH BILREPARAT­IONER I SOMALIA. Att klippa andra var då en hobby, något han hade lärt sig av släktingar som var frisörer. Han tvingades fly från Somalia på grund av inbördeskr­iget, och kom till Sverige 2005, i...
 ?? FOTO:IDA NILSING ?? PÅ RÖDA MATTAN. Sara, Tiba och Maryam i kön till Tele2-butiken på premiärdag­en förra torsdagen. Här fick man vänta för att komma in, men det gick att roa sig under tiden.
FOTO:IDA NILSING PÅ RÖDA MATTAN. Sara, Tiba och Maryam i kön till Tele2-butiken på premiärdag­en förra torsdagen. Här fick man vänta för att komma in, men det gick att roa sig under tiden.
 ??  ?? PREMIÄR. I torsdags öppnade de första företagen på nya Rinkebystr­åket. Många nyfikna Rinkebybor hade kommit till premiären.
PREMIÄR. I torsdags öppnade de första företagen på nya Rinkebystr­åket. Många nyfikna Rinkebybor hade kommit till premiären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden