Mitt i Kista

Kista Galaxy till Div 3

- Elin Lörnbo

Kista Galaxy fortsätter att imponera, återigen avancerar laget till en högre division. Efter en minst sagt rafflande fredagskvä­ll blev det klart att laget slutar som seriesegra­re och spelar division 3 nästa säsong.

På fredagskvä­llen blåstes två serieavgör­ande matcher igång samtidigt. På ena planen ställdes Viggbyholm­s IK FF mot Kista Galaxy FC och på den andra möttes Spånga IS FK och FC Djursholm Andrea Doria.

Matcherna och deras resultat var direkt avgörande för vilket lag som skulle vinna Herrar Norra division 4. Kista Galaxy och Spånga stod nämligen på samma poäng.

– Vi ledare höll koll på Spånga-matchen. Med spelarna fokuserade vi bara på vår match, berättar Henok Goitom, en av tränarna i Kista Galaxy.

Galaxy fick krav på sig relativt snabbt. Efter 25 minuter hade Spånga gjort både 1-0 och 2-0. Kista Galaxy var då tvungna att vinna sin match och göra minst lika många mål för att ta hem serien. Leveransen kom. Ouahid Sofiane Bouka gjorde 0-1 och Robel Asfaha 0-2 för Galaxy i första halvlek.

Halvtidsre­sultatet var ledning med två mål för både Kista Galaxy och Spånga – ett re- sultat som tog Galaxy vidare. Men Spånga gav sig inte. I början på andra halvlek gjorde de 3-0 och då var Spånga vidare.

– Första halvlek var en av de bästa som vi spelat. Men i andra var det tufft. Vi hade en utvisning, Spånga gjorde 3- 0 och vårt spel stämde inte alls. Från att totalt ha dominerat i första var det istället Viggbyholm som styrde spelet i början på andra halvlek, berättar Robel Alazar, tränare Kista Galaxy.

Galaxy gjorde då några byten och spelet övertogs igen. Dessutom kom reducering­en i Spånga. Djursholms hade gjort 3-1 som innebar att Kista Galaxy inte var många minuter ifrån att få fira serievinst­en.

– Det enda jag hade i huvudet var att jag skulle göra fler mål. Alla i laget var lite nerviga i andra halvlek men samtidigt var vi hela tiden hungriga. Det kändes trots allt som att vi skulle ta det, säger Ouahid Sofiane Bouka, spelare och målgörare.

Så blev det också. Spånga släppte in ytterligar­e ett mål och Ouahid Sofiane Bouka slog slutligen in Galaxys slutresult­at 0-3. Kista Galaxy gjorde det igen – klubbtrend­en är återupptag­en där laget avancerar. Nu väntas division 3.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLARADE DET. Det är minst sagt glada miner i omklädning­srummet.
FOTO: PRIVAT KLARADE DET. Det är minst sagt glada miner i omklädning­srummet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden