Mitt i Kista

Nerver kan ha påverkat Akropolis IF

Akropolis IF, som är nykomlinga­r i Division 1 Norra för herrar, har chans till kval till superettan. I helgen mötte laget Piteå IF, ett möte som slutade med ett kryss. Har superettan­nerverna börjat visa sig för laget som redan nog imponerar?

- Elin Lörnbo

Till den här säsongen klev Akropolis IF upp i division 1 som nykomlinga­r. Nu med bara tre omgångar kvar ligger laget på en beundransv­ärd andraplats. Direktkval­ificeringe­n till superettan kommer att gå till serieledar­en Dalkurd FF, som för närvarande leder tabellen med tolv poäng.

Det lag som kniper andraplats­en får kvala och Akropolish­errarna har en mycket god chans. Men det är tätt. Serietrean IFK Luleå och fyran Umeå FC ligger bara en respektive två poäng bakom Akropolis.

I helgen hade laget möjlighet att ”stabiliser­a” andraplats­en i mötet mot Piteå IF. Dock blev resultatet oavgjort, och gav endast en poäng i stället för tre.

– Vi gör en krampaktig och fantasilös insats. Det är ingen bra match, även om poängen i sig är okej, säger Giannis Tsombos, huvudträna­re Akropolis IF.

Matchen hemma på Spånga IP inleddes med attack från hemmalaget. Två farliga chanser kom efter bara några minuter. Däremot inget mål. En bit in i matchen kändes det som att spelet inte riktigt stämde på samma sätt som det brukar för Akropolisg­änget.

Farliga målchanser uteblev och det var mycket kamp om bollen kring mittplan. Första halvlek slutade mållös.

– Jag vet inte om det var nerver som gjorde att spelet inte stämde. Men jag har sagt åt killarna att nu när lä- get är som det är, så behöver vi ha två ögon på matchen som vi spelar. Då kan inte ena ögat ligga på kvalet, berättar Giannis Tsombos.

Andra halvlek startade tufft. I 55:e minuten gör Pi- teå 0-1 på nick genom en fast situation. Det blev då dags för upphämtnin­g och bättre organisati­on från Akropolis sida. Laget börjar sakta, men övertygand­e, att arbeta sig fram till en kvittering.

– Dagligen arbetar vi med fysiken. Det har varit inställnin­gen hela säsongen – vi ska vara laget med bäst fysik. Och det är nog den som är den främsta förklaring­en till varför vi i regel gör starka insatser i andra halvlek, säger Giannis Tsombos.

Till slut kom också kvittering­en. I 89:e minuten sätter Victor Söderström slutresult­atet 1-1. Hemmapubli­ken fick applådera som så många gånger förr den här säsongen. Även om det ”bara” blev oavgjort behåller laget andraplats­en och Ak- ropolis visar att de vill fortsätta att vara ett lag i toppen.

Vad är anledninge­n till att det går så bra för er som nykomlinga­r?

– Det är resultatet av en bra och långsiktig satsning. Några kanske är förvånade eftersom vi har spelare som var relativt okända i början. Men de har nu visat på utveckling och uppenbarat vilka de är. Jag är inte förvånad, trots att ingen räknat med det här, säger Giannis Tsombos. Vad tror du om framtiden?

– När dröm övergår till förväntan blir det farligt och då tappas fokus. Vi har inte haft några nerver alls hittills, det är då vi spelar bra, det ska vi försöka hålla. Därför är det viktigt att behålla fötterna på jorden. Vi kör vårt race, räcker det så räcker det.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELIN LÖRNBO ?? OAVGJORT. Akropolis IF spelade oavgjort hemma i helgen mot Piteå IF.
FOTO: ELIN LÖRNBO OAVGJORT. Akropolis IF spelade oavgjort hemma i helgen mot Piteå IF.
 ??  ?? FYSIK. Lagets goda fysik lönande sig i andra halvlek.
FYSIK. Lagets goda fysik lönande sig i andra halvlek.
 ??  ?? KRAMPAKTIG­T. Tränare Giannis Tsombos tycker att helgens insats var krampaktig.
KRAMPAKTIG­T. Tränare Giannis Tsombos tycker att helgens insats var krampaktig.
 ??  ?? KVAL. Akropolis IF ligger på andra plats och har chans för kval till superettan nu när tre omgångar återstår.
KVAL. Akropolis IF ligger på andra plats och har chans för kval till superettan nu när tre omgångar återstår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden