Mitt i Kista

Lämnade staden bakom sig

Sommaren är här och Stockholm är fullt av aktivitet. Abbe, Abel, Tina, Abdirahman, Jasmin, Zeynab, Tony och Emna sommarjobb­ar hos Kista-Rinkeby stadsdelsn­ämnd och har fått i uppdrag att utforska flera av sommarens aktivitete­r. Här delar de med sig av sina

-

Är du trött på att gå till gymmet så kan du prova på att klättra, för att man blev trött i armarna, det var en bra känsla efter att ha klättrat 15 meter högt upp, man känner sig glad och stolt över sig själv. Det var en härlig känsla efter att man hade klarat den där 15 meters höga väggen eftersom det inte är något man gör varje dag. För de som inte vill klättra på den 15 meter höga väggen finns det en som är 10 meter.

Vår upplevelse var rolig för att vi fick testa på något nytt och att få känslan att klättra. Det vi tycker om klättringe­n var intressant.

Vi ger klättringe­n 4 av 5 eftersom det är en rolig sport men den fick inte 5 av 5 eftersom det finns folk som är höjdrädda.

Adress: Banvaktsvä­gen 20, 171 48 Solna Telefon:08-730 00 93 Öppettider: 09–22 Betyg: 4 av 5 + Roligt att få uppleva något nytt. – Om man är höjdrätt så är det inte roligt. Är du trött på stadslivet och vill komma bort en stund? Då rekommende­rar vi att du åker till Vaxholmen. Vaxholm ligger i landskapet Uppland och är en skärgårdss­tad belägen på Vaxön i Stockholms län. Här finns det massor av saker att göra om man är på besök. Man kan åka båt, bo på hotell, bada eller bara hänga på deras vackra stränder. Man kan även besöka Kastellet som är numera ett museum med utställnin­gar. Enligt oss är Vaxholm ett väldigt trevligt ställe. Vi upplevde det väldigt lugnt och lantligt till skillnad från Stockholms city där pulsen är hög. Vaxholm är ett ställe för de som vill kunna slappna av utan att behöva resa långt. Det är ett väldigt bra ställe för de som vill skaffa sommarstäl­le som inte är för långt ifrån stan.

Vi tyckte att miljön var väldigt vacker och det är inte mycket folk som samlas på ett ställe som det är i stan. När Vi kom fram till Vaxholm utforskade vi ön tills vi hittade en strand som vi valde att spendera dagen på. På stranden solade och badade vi. Dessutom spelade vi kortspel samt basket. Just därför går det att njuta av stället mer. Det finns många alternativ att ta sig till Vaxholm, de vanligaste sätten är med bussar eller båtar. Vi valde att åka med Waxholmsbo­laget som tog ungefär 1 timma och 15 min. Vi åkte med båten från Strömkajen. Priserna för att åka är: Vuxna: 90 kr pensionäre­r barn: 7-19 år: 60 kr.

 ??  ??
 ?? FOTO: TINA TAMIRZAHDE ??
FOTO: TINA TAMIRZAHDE
 ??  ?? Abel, Emna, Abdullahi, Tina, Zeynab, Abdirahman, Jasmin, Tony r vacke t Väldig fina miljöoch ter. öjlighe badm
Abel, Emna, Abdullahi, Tina, Zeynab, Abdirahman, Jasmin, Tony r vacke t Väldig fina miljöoch ter. öjlighe badm
 ??  ?? Vår upplevelse var rolig för att vi fick testa på något nytt.
Vår upplevelse var rolig för att vi fick testa på något nytt.
 ??  ?? Ja s m in o c h E m n a
Ja s m in o c h E m n a

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden